Personeel

Voorbeeld ontslagbrief voor werkgever (gratis download)

Deze voorbeeld ontslagbrief (bevestigingsbrief) is voor ondernemers/werkgevers opgesteld voor het ontslag van een werknemer (ontslagbevestiging). De brief wordt wordt u aangeboden door De Advocatenwijzer en is opgesteld en gecontroleerd door gespecialiseerde advocaten. Ben je werknemer en wil je ontslag nemen? Download dan onze ontslag voorbeeldbrief voor werknemer. Welke stappen moet u nemen om de opzegbrief (ontslagbevestiging) definitief te maken? Stap 1: Vul de gegevens in van uw huidige werknemer en de adresgegevens van uw bedrijf. Stap 2: Vul in per wanneer het ontslag wordt verleend. Stap 3: Zorg dat alle geel gemarkeerde teksten zijn aangepast. Stap 4: Controleer en print uw brief. Stap 5: Onderteken de brief.   Tips:
  • De opzegtermijn staat in principe altijd vermeld in het contract. De opzegtermijn gaat normaal gesproken in op de laatste dag van de maand. Neemt u werknemer ontslag op 23 juli dan zal 31 augustus de laatste werkdag zijn. Van deze termijnen kan in het contract worden afgeweken. Is er niets geregeld, dan bedraagt de wettelijke opzegtermijn bij een contract voor onbepaalde tijd één maand.
  • Indien uw werknemer zich niet aan de opzegtermijn houdt, laat u dan adviseren door een advocaat of u recht hebt op een schadevergoeding. Ga naar www.deadvocatenwijzer.nl en laat onze medewerkers een geschikte advocaat voor u vinden.
  • Vermeld in de bevestigingsbrief (ontslagbevestiging) altijd welke verrekening met betrekking tot bijvoorbeeld ADV- en vakantiedagen er moet worden gemaakt.
  • Mocht het ontslag niet verlopen zoals u had verwacht of heeft u aanvullende vragen? Ga naar www.deadvocatenwijzer.nl en laat onze medewerkers een geschikte advocaat voor u vinden.
   
Direct downloaden? Vul uw gegevens in en wij mailen u het document.
Voornaam

Achternaam

Emailadres

Schrijf mij ook in voor de nieuwsbrief
Vergeet u niet in te schrijven voor de nieuwsbrief!
Ontvang elk kwartaal juridisch nieuws & handige tips.

Gerelateerde berichten

Regelmatig word ik benaderd met vragen over de tarieven en vrijstellingen voor de erf- en schenkbelasting in 2015. Hieronder zal ik de tarieven...
Ben je werknemer en wil je ontslag nemen? Beëindig je arbeidsovereenkomst dan per brief. Deze voorbeeld ontslagbrief wordt je aangeboden door De...

Deel dit document

Social buttons: 

Vind voor mij de juiste advocaat

U heeft hulp nodig bij een juridisch conflict? Laat ons u helpen met het vinden van de beste advocaat!

Over de Advocatenwijzer

Heb je een advocaat nodig maar vind je het lastig om uit het grote aanbod de juiste te kiezen? Dat begrijpen wij volkomen. Daarom helpt De Advocatenwijzer particulieren en ondernemers bij het vinden van een geschikte advocaat. Met onze uitgebreide ervaring in de advocatuur kunnen wij als geen ander de advocaat vinden die voldoet aan jouw criteria, voorkeuren en behoeften.