Arbeid & Inkomen

Voorbeeld ontslagbrief werknemer (gratis download)

Ben je werknemer en wil je ontslag nemen? Beëindig je arbeidsovereenkomst dan per brief. Deze voorbeeld ontslagbrief wordt je aangeboden door De Advocatenwijzer en is opgesteld en gecontroleerd door gespecialiseerde advocaten. Ben je werkgever? Download dan onze voorbeeld ontslagbrief werkgever.   Stappenplan om de ontslagbrief voor werknemer aan te passen en definitief te maken: Stap 1: Vul de gegevens in van uw huidige werkgever en uw eigen adresgegevens. Stap 2: Vul in per wanneer u ontslag wil nemen. Stap 3: Zorg dat alle geel gemarkeerde teksten zijn aangepast. Stap 4: Controleer en print uw brief. Stap 5: Onderteken de brief.   Tips bij het opstellen van je ontslagbrief als werknemer:
  • Het is altijd verstandig om uw ontslagbrief schriftelijk in te dienen en deze aangetekend bij het postkantoor te versturen. Bewaar het verzendbewijs om eventuele discussies over de verzending en ontvangst te voorkomen.
  • Indien uw arbeidscontract geen opzegtermijn heeft of voor een bepaalde duur is (bijv. jaarcontract) laat uw adviseren door een advocaat of en hoe u uw contract kan opzeggen. Neem contact met ons op en laat onze medewerkers een geschikte advocaat voor u vinden.
  • De opzegtermijn staat in principe altijd vermeld in het contract. De opzegtermijn gaat normaal gesproken in op de laatste dag van de maand. Neemt u ontslag op 23 juli dan zal 31 augustus uw laatste werkdag zijn. Van deze termijnen kan in het contract worden afgeweken. Is er niets geregeld, dan bedraagt de wettelijke opzegtermijn bij een contract voor onbepaalde tijd één maand.
  • Geef eventueel de reden waarom u ontslag neemt, denk bijvoorbeeld aan een andere baan of dat u gaat verhuizen en dichterbij uw nieuwe woonplaats ander werk heeft gevonden.
  • Mocht uw ontslag niet verlopen zoals u had verwacht of heeft u aanvullende vragen? Neem contact met ons op en laat onze medewerkers een geschikte advocaat voor u vinden.
Let op: de juridische documenten betreffen modellen en sluiten mogelijk niet op uw situatie aan. Het opstellen ervan is maatwerk. De Advocatenwijzer B.V. is dan ook nimmer aansprakelijk voor onjuistheden en onvolledigheden in de documenten dan wel indien er geschillen ontstaan door of voortvloeien uit (het opstellen van) de documentatie. Zie in dit verband ook de algemene voorwaarden.  
Direct downloaden? Vul uw gegevens in en wij mailen u het document.
Voornaam

Achternaam

Emailadres

Schrijf mij ook in voor de nieuwsbrief
Vergeet u niet in te schrijven voor de nieuwsbrief!
Ontvang elk kwartaal juridisch nieuws & handige tips.

Gerelateerde berichten

Regelmatig word ik benaderd met vragen over de tarieven en vrijstellingen voor de erf- en schenkbelasting in 2015. Hieronder zal ik de tarieven...
Wil je als werknemer jouw arbeidsovereenkomst beëindigen? Doe dat dan per brief, gericht aan jouw werkgever. Deze opzegbrief van een...

Deel dit document

Social buttons: 

Vind voor mij de juiste advocaat

U heeft hulp nodig bij een juridisch conflict? Laat ons u helpen met het vinden van de beste advocaat!

Over de Advocatenwijzer

Heb je een advocaat nodig maar vind je het lastig om uit het grote aanbod de juiste te kiezen? Dat begrijpen wij volkomen. Daarom helpt De Advocatenwijzer particulieren en ondernemers bij het vinden van een geschikte advocaat. Met onze uitgebreide ervaring in de advocatuur kunnen wij als geen ander de advocaat vinden die voldoet aan jouw criteria, voorkeuren en behoeften.