Meta description: 

Ontslagvergoeding

Uw Zoekopdracht
Verfijn uw resultaten

TARIEF PER UUR

100 experts gespecialiseerd in zijn beschikbaar
Maak direct een afspraak
expert beoordeling tarief
Brusse Masselink Advocaten
Personen- en Familierecht, Arbeidsrecht, Ondernemingsrecht, (Incasso) beslag en executierecht, Vastgoedrecht, Bestuursrecht
3.6

Average: 3.6 (1 vote)

€190
Corporate Law, bedrijfsadvies en advocatuur
Arbeidsrecht, Bestuursrecht, Ondernemingsrecht
4.6

Average: 4.6 (1 vote)

(17)
€148.75
Adrenna Arbeidsrechtadvocaten
Arbeidsrecht
3.8

Average: 3.8 (1 vote)

-
Som Advocatuur
(Incasso) beslag en executierecht, Arbeidsrecht, Personen- en Familierecht, Mediation en Arbitrage, Ondernemingsrecht
5

Average: 5 (1 vote)

(4)
€155
Advocatenkantoor Uilhoorn
Arbeidsrecht, Bestuursrecht
2.6

Average: 2.6 (1 vote)

€205
Witlox Snijders Tuzkapan Advocaten
Arbeidsrecht, Verbintenissenrecht, Mediation en Arbitrage
4

Average: 4 (1 vote)

€220
Hanze advocaat
Arbeidsrecht
3.4

Average: 3.4 (1 vote)

€225
Croon Davidovich Advocaten
Arbeidsrecht
3.6

Average: 3.6 (1 vote)

(1)
€175
Hoboken Advocaten
Arbeidsrecht, Handelsrecht
3.6

Average: 3.6 (1 vote)

€250
6 %
Advocatenkantoor Uilhoorn
Arbeidsrecht
1

Average: 1 (1 vote)

€205

Ontslagvergoeding of gouden handdruk

ontslagvergoeding, gouden handdruk, kantonrechtersformule, advocaat, arbeidsrecht

Een werknemer kan recht hebben op een ontslagvergoeding of gouden handdruk als hij wordt ontslagen. Is er sprake van een ontbindingsprocedure voor de kantonrechter, dan wordt de hoogte van die vergoeding aan de hand van de kantonrechtersformule vastgesteld.

Er kan sprake zijn van een recht op een ontslagvergoeding indien een werknemer en werkgever uit elkaar willen gaan met wederzijds goedvinden. Onder bijzondere omstandigheden heeft een werknemer die zelf naar de rechter stapt en ontbinding van de arbeidsovereenkomst verzoekt, ook recht op een ontslagvergoeding. Dit laatste komt echter niet zo vaak voor.

Hoogte ontslagvergoeding

Bij ontslag bepaalt de kantonrechter hoe hoog een eventuele ontslagvergoeding is. De rechter gebruikt als richtlijn hiervoor de zogenaamde kantonrechtersformule: A x B x C. A staat voor het aantal (gewogen) dienstjaren. Hoe ouder je bent, hoe meer een dienstjaar meeweegt. B staat voor de beloning. Dit is jouw bruto maandloon vermeerderd met onder meer vakantiegeld en een vaste dertiende maand). C is een correctiefactor die afhankelijk is van bijzondere omstandigheden, zoals verwijtbaarheid aan de zijde van de werknemer of de werkgever en de arbeidsmarktpositie van de werknemer. Met de Wet werk en zekerheid verdwijnt de kantonrechtersformule. In plaats daarvan krijgt de werknemer mogelijk recht op een transitievergoeding. Het recht op een transitievergoeding ontstaat zodra de arbeidsovereenkomst ten minste 2 jaar heeft geduurd en bij het einde van in principe iedere arbeidsovereenkomst. De vergoeding is onafhankelijk van leeftijd en bedraagt 1/3e maandsalaris per dienstjaar. In sommige gevallen is deze vergoeding niet verplicht, bijvoorbeeld bij beëindiging met wederzijds goedvinden. Partijen bepalen dan zelf de hoogte van de vergoeding. De voorgenomen ingangsdatum van deze regeling is 1 juli 2015.

ontslagvergoeding, gouden handdruk, kantonrechtersformule, advocaat, arbeidsrecht

Ontslagvergoeding kort dienstverband

De kantonrechtersformule is ook van toepassing op korte dienstverbanden. Is er sprake van een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd zonder mogelijkheid tot tussentijdse opzegging, dan is de vergoeding van de vergoeding doorgaans gelijk aan het loon over de nog resterende periode.

 

Experts uitgelicht