Nieuwe vraag in Arbeid & Inkomen
Gevraagd door Marja - 3 jaar en 9 maanden geleden
2 reacties
Recht op transitievergoeding - Ziektewet?
Ik zit sinds augustus 2014 in de Ziektewet in verband met een hernia. Sinds donderdag 5 november zit ik in poort 2 en hoef ik niet meer te komen werken. Ik heb te horen gekregen dat ik tot augustus 2016 nog salaris van mijn werkgever krijg en dat het dan stopt. Ik wil niet weg en er is niet gesproken over een ontslagvergoeding. Wat zijn mijn rechten? En wat kan ik hiertegen doen?
Beste Marja, Zoals hierboven is gezegd kan je werkgever gedurende de eerste twee jaar arbeidsongeschiktheid niet de arbeidsovereenkomst opzeggen. Indien je werkgever na 104 weken een ontslagvergunning aanvraagt op grond van langdurige arbeidsongeschiktheid, heb je nog de mogelijkheid om verweer te voeren bij het UWV. Het UWV geeft alleen toestemming voor ontslag indien aannemelijk is dat je binnen een redelijke termijn, al dan niet met behulp van scholing, niet op een andere passende functie kan worden herplaatst. Na ontvangst van de ontslagvergunning kan je werkgever de arbeidsovereenkomst opzeggen met inachtneming van de opzegtermijn. De proceduretijd bij het UWV mag nog van deze termijn worden afgetrokken, maar er moet ten minste een opzegtermijn van 1 maand in acht worden genomen. Je hebt dan recht op een transitievergoeding. Echter voordat het zover is hebben jullie beiden de verplichting om je in te zetten om passend werk te vinden. Het is belangrijk om de tijd tot augustus 2016 hiervoor te benutten. Met vriendelijke groet, Roelien Klaver, Hanze Advocaat | specialist in arbeidsrecht.
Beste Marja, Je werkgever moet als je ziek/arbeidsongeschikt bent twee jaar je salaris doorbetalen (in ieder geval 70% en meer als dat in je contract of cao staat). En in die twee jaar mag je werkgever jou niet ontslaan wegens je ziekte. Als werkgever jou vervolgens wil ontslaan moet hij het UWV om ontslagtoestemming vragen. Als het contract dan stopt en je hebt langer dan twee jaar gewerkt dan heb je recht op de transitievergoeding. Als je werkgever jou een vaststellingsovereenkomst (beëindigingsovereenkomst) aanbiedt kun je daar beter niet mee akkoord gaan binnen de eerste twee jaar, want dan kun je je rechten op een uitkering verspelen. Als jij echter vindt dat je best weer kunt werken en werkgever vindt dat niet dan kun je bijvoorbeeld het UWV om een beoordeling (deskundigenoordeel) vragen. Groetjes, Saskia
Deel deze vraag
Social buttons: 
Vind voor mij de juiste advocaat
U heeft hulp nodig bij een juridisch conflict? Laat ons u helpen met het vinden van de beste advocaat!

Experts uitgelicht

(Incasso) beslag en executierecht, Ontslagrecht, Echtscheiding
5

(4 beoordelingen)
Aansprakelijkheidsrecht, Arbeidsrecht, Hippisch recht
5

(1 beoordeling)
Huurrecht, Bouwrecht, Burenrecht
5

(2 beoordelingen)

Exclusief bij De Advocatenwijzer

Gratis juridische documenten
Bespaartips bij juridische kosten
Beoordeel jouw expert
...en verder nog veel meer
Zelf aan de slag?