Nieuwe vraag in Consument & Geld[totalcount] keer bekeken
Gevraagd door Rob - 1 jaar 7 maanden geleden
Mijn vriendin woont in Curacao en was in 2017 een aantal maanden bij mij op bezoek. Zij heeft toen online een bestelling geplaatst bij een webshop op haar eigen naam en gebruik makend van mijn adres. Deze bestelling is nooit ontvangen. Nu worden wij aangemaand door Directpay en zij dreigen met een dagvaarding. Wij zullen niet betalen en zijn dus bereid het tot een rechtzaak te laten komen. Mijn vriendin is dus degene die gedagvaard zal worden maar hoe moeten wij daar in dat geval mee omgaan? Immers, zij woont niet in Nederland. Kan zij iemand anders machtigen om namens haar aanwezig te zijn? Ik heb op jullie site gezien dat dat mogelijk is maar omdat zij inwoner is van Curacao en niet van Nederland weet ik niet of het kan. Hierover graag een advies. Alvast hartelijk dank.
Nieuwe vraag in Consument & Geld[totalcount] keer bekeken
Gevraagd door chantal - 2 jaar 11 maanden geleden
De financiële gegevens van onze hypotheek zijn meerdere keren, ook naar ook naar een ander email adres gestuurd, met een koppeling van een ander adres en persoonsgegevens. WE vragen ons sterk af wat er met die gegevens is gebeurd zeker voordat we per 1 december onze hypotheek moeten verlengen! En wat er nog meer is doorgestuurd en is ingezien, door de gegevens die zijn doorgestuurd naar dat adres.
Nieuwe vraag in Consument & Geld[totalcount] keer bekeken
Gevraagd door De heer - 4 jaar 6 dagen geleden
Het glas van mijn horloge is een tijd terug gebroken. Hiervoor ben ik naar een horlogemaker gegaan. Ik heb een duidelijke koopovereenkomst afgesproken: het horloge zal waterdicht en met krasvrij glas worden hersteld voor een vaste prijs van €34,25 euro (zonder enige extra kosten (achteraf)). Ik zou het herstelde horloge in de periode van 12 oktober 2015 in de winkel komen ophalen en zou vooraf gebeld worden wanneer het klaar is. Ook is er in de koopovereenkomst afgesproken dat wanneer ik plotseling van gedachten verander en het horloge ongeprepareerd terug wil hebben, ik €19,50 euro aan onderzoekskosten zal moeten betalen. Met deze koopovereenkomst ben ik akkoord gegaan en heb keurig het bedrag van € 34,25 euro betaald. Vandaag, één dag na 12 oktober, heb ik naar de horlogemaker gebeld om te vragen of mijn horloge klaar is. Wat blijkt, volgens de receptioniste is er alleen nog maar onderzoek naar gedaan en blijken de kosten hoger uit te vallen, namelijk een totaal bedrag van € 62,- euro. Ik zou dus volgens haar nog het resterende bedrag van € 27,75 moeten betalen. Zo niet, dan moet ik € 19,50 euro aan onderzoekskosten betalen om mijn horloge ongeprepareerd terug te krijgen. Mag dit? Of behoort dit tot wanprestaties, het niet nakomen van de overeenkomst. Art. 74 Boek 6 van het BW? Wat kan ik doen?
Nieuwe vraag in Consument & Geld[totalcount] keer bekeken
Gevraagd door Sophie - 4 jaar 9 maanden geleden
Ik heb 2 maanden geleden een Macbook met een waarde van €1829,- gekocht. Nu is het beeldscherm kapot gegaan, de reparatiekosten heb ik zelf betaald en bedroegen €826,-. Nu is mij gezegd dat de garantie van 3 jaar komt te vervallen omdat volgens hen 'val/stoot/druk' de oorzaak is van het defect. Kan dit zomaar? Kan mijn garantie zomaar vervallen vanwege deze oorzaak?
Nieuwe vraag in Consument & Geld[totalcount] keer bekeken
Gevraagd door Aline - 4 jaar 9 maanden geleden
Mag mijn ziektekostenverkeraar inplaats van 1 januari zomaar 29 december geld van mijn rekening halen? De officiële incassodatum is gewoon de eerste van de maand. De zorgverzekeraar heeft van mij geen informatie over overstap naar een andere zorgverzekeraar. Ik hoor graag hoe dit zit en of dit zomaar mag. Met vriendelijke groet,

Experts uitgelicht

Huurrecht, Bouwrecht, Burenrecht
5

(2 beoordelingen)
(Incasso) beslag en executierecht, Ontslagrecht, Echtscheiding
5

(4 beoordelingen)
Aansprakelijkheidsrecht, Arbeidsrecht, Hippisch recht
5

(1 beoordeling)

Exclusief bij De Advocatenwijzer

Gratis juridische documenten
Bespaartips bij juridische kosten
Beoordeel jouw expert
...en verder nog veel meer
Zelf aan de slag?