Nieuwe vraag in Huren & Wonen[totalcount] keer bekeken
Gevraagd door H - 3 jaar 4 maanden geleden
Mijn dochter heeft een kamer in haar woning verhuurd in haar huurwoning, nu wil zij de huur opzeggen en de woning verlaten. Dit ook omdat de woning door de eigenaar verkocht zal worden. Nu is de huurster van de de kamer aangezegd om de woning met 3 maanden te verlaten mede omdat ook in het huurcontract staat dat als de woning verkocht zou worden dat ze de woning zou moeten verlaten. Nu beroept zij zich op artikel 7: 272 van BW huurbescherming terwijl zij het het contract heeft getekend met deze voorwaarde. Hoe zouden wij dit kunnen oplossen.
Nieuwe vraag in Huren & Wonen[totalcount] keer bekeken
Gevraagd door Emily - 4 jaar 7 maanden geleden
Geachte heer/ mevrouw, Sinds een paar maanden heb ik problemen met mijn huisbaas. hij heeft aangekondigd te gaan renoveren in het pand waar ik al 7 jaar woon (met huurcontract) en wil dat ik voor eind mei het huis verlaat. Eerst alleen mondeling via de telefoon en nu via een email. Hij werkt heel erg tegen en wil niets bespreken met mij, toen ik dit probeerde via de telefoon werd ik door hem uitgescholden. Ik heb het contact met mijn huisbaas laten overdragen aan een vriend die meerdere malen telefonisch contact met hem heeft gehad. Mijn huisbaas is per 1 maart begonnen met renoveren in de etage boven mijn appartement. Ik woon hier nog en heb dagelijks geluidsoverlast. Hij weigert mijn cv-ketel te repareren, ik heb nu geen verwarming en geen warm water. Hij blijft herhalen dat dit niet zijn verantwoordelijkheid is omdat het niet inbegrepen is in de servicekosten. Ik voel me geïntimideerd en wil hier zo weer zo op deze manier niet meer wonen. Ik ga kosten maken om te moeten verhuizen, zoals makelaarskosten en verhuiskosten. Ik zou willen dat hij deze kosten dekt. Heb ik recht op een verhuiskostenvergoeding? En op welke manier kan ik dit het beste aanpakken als ik me zo ongemakkelijk voel met hem te praten en als ik hem dagelijks zie in mijn pand als hij komt renoveren? Daarnaast is het zo dat ik op het moment wegens ziekte werkloos ben en van een uitkering leef, het maakt het dus erg moeilijk om nieuwe woonruimte te vinden omdat de meeste makelaars/eigenaren niet aan mensen huren met een uitkering. Graag hoor ik of jullie mij kunnen adviseren en waar ik recht op heb. Met vriendelijke groet, Emily Williams.
Nieuwe vraag in Huren & Wonen[totalcount] keer bekeken
Gevraagd door Su - 4 jaar 11 maanden geleden
Ik wil een huis kopen. De makelaar heeft aangeggeven er in de akte een clausule xal worde opgenomen welke aangeeft dat het niet is toegestaan de woning te verhuren aan studenten. Mag dit? En als ik de woning wil doorverkopen? Dien ik mij aan die clausule te houden en/of deze ook in de akte op te nemen?
Nieuwe vraag in Huren & Wonen[totalcount] keer bekeken
Gevraagd door Anna - 5 jaar 2 maanden geleden
Mijn moeder is al jaren overleden maar blijkt nog steeds ingeschreven te staan bij woningnet, regio Amsterdam. Hier ben ik twee jaar geleden achter gekomen doordat ik post van haar ontving. We hebben dezelfde achternaam en bijna deze voorletter. Ik heb hierover gebeld naar woningnet en ze zouden het aanpassen. Nu zag ik echter dat de jaarlijkse verlengingskosten voor woningnet twee keer zijn afgeschreven voor dit jaar. Blijkbaar dus voor zowel mezelf als voor mijn moeder. Is het zo dat er vroeger een regel was dat je je als moeder in mocht schrijven voor je kind? De inschrijfdatum wijst er op dat zij zich heeft ingeschreven toen ze al wist ziek te zijn. Kan ik op enige manier nu aanspraak maken op de inschrijvingsduur? Alvast bedankt voor eventuele reacties, Anna
Nieuwe vraag in Huren & Wonen[totalcount] keer bekeken
Gevraagd door Suzanne - 5 jaar 6 maanden geleden
VvE
De VvE (Vereniging van Eigenaren) heeft een besluit genomen, maar ik ben het niet met de beslissing eens. Kan ik hier iets tegen doen?

Experts uitgelicht

Huurrecht, Bouwrecht, Burenrecht
5

(2 beoordelingen)
(Incasso) beslag en executierecht, Ontslagrecht, Echtscheiding
5

(4 beoordelingen)
Aansprakelijkheidsrecht, Arbeidsrecht, Hippisch recht
5

(1 beoordeling)

Exclusief bij De Advocatenwijzer

Gratis juridische documenten
Bespaartips bij juridische kosten
Beoordeel jouw expert
...en verder nog veel meer
Zelf aan de slag?