Nieuwe vraag in Familie & Relatie2,151 keer bekeken
Gevraagd door joop - 2 jaar 1 maand geleden
Geachte heer/mevrouw, mijn huidige situatie is het volgende: ik ben 5 jaar getrouwd met mijn huidige vrouw. samen hebben we een zoon van 6 en mijn vrouw heeft een zoon van 21 die studeert. Bij mijn Ex heb ik een dochter van 13 jaar. Mijn Ex ontvangt geen Alimentatie. Door de toren hoge schulden die zijn ontstaan in mijn vorige relatie. De schulden zijn inmiddels bijna afbetaald. We zijn al weer wat jaren verder. Ben met mijn Ex niet getrouwd geweest. Heb met mijn huidige vrouw inmiddels ruim 7 jaar op een houtje zitten bijten van wegen de enorme schulden. Nu wordt het tijd om te kunnen gaan genieten, maar dat gaat mij niet lukken als ik mijn Ex alimentatie moet gaan betalen. Ook al is het voor mijn dochter. Ik gun het haar niet. Heb er hard voor gewerkt om weer financieel gezond te worden. Mijn ex kwam er mooi vanaf enigste wat ze had was haar eigen creditcard. Die toen was gelimiteerd op € 2000,- inmiddels is ze door haar eigen toe doen weer diep in de schulden gezakt. Tijdens de rechtzaak kwam bovenwater dat ze weer ergens een credit had afgesloten van ruim 15.000 Euro. Hoe dom kan je zijn..... Waar het mij om te doen is: Met heel veel pijn en moeite heb ik wat spullen gekocht waarmee ik mijn hobby uitvoer, dit begon in het klein en niet als inkomsten bedoeld. Echter blijk ik er erg handig mee te zijn. Gevolg is dat ik nu wordt benaderd door bedrijven die gebruik wensen te maken van mijn diensten. Nu overweeg ik mijn hobby als part-time ondernemer te gaan uitvoeren. Ik wil mijn vaste baan niet opgeven (vind het veel te leuk, bovendien geeft het stabiliteit). Mijn vraag is: Als ik een eigen part-time ondermening start, kan mijn Ex dan opnieuw een poging doen om Alimentatie te vragen? Zo ja is dat eventueel af te schermen? Ik werk er hard voor en ben van mening dat zij dan ook hier geen enkel recht op heeft.
Nieuwe vraag in Familie & Relatie2,397 keer bekeken
Gevraagd door Bas - 2 jaar 4 maanden geleden
Mijn ex-vrouw en ik zijn twee jaar geleden formeel gescheiden. Onlangs ben ik er achter gekomen dat zij al een jaar samen met iemand anders woont. Is er een mogelijkheid dat ik de alimentatie stop kan zetten en eventueel de betaalde alimentatie terug kan krijgen?
Nieuwe vraag in Familie & Relatie2,154 keer bekeken
Gevraagd door Peter - 2 jaar 4 maanden geleden
Goedendag, ik ben gescheiden en woon nog in de koopwoning die met mijn inkomen is gefinancierd. In het echtscheidingsconvenant staat dat ik de woning op mijn naam zou krijgen indien mogelijk. Hiernaast zijn er gezamenlijke schulden die ik geheel voor mijn rekening neem. Mijn ex-partner wil nu toch het huis verkopen. Zij heeft zich niet uitgekocht (woning staat fors onder water). Mijn ex wil weer kunnen lenen, maar is niet kredietwaardig. Ik heb hier bewijs van in de vorm van e-mails van ICS Cards. Gezien de criteria kan ik de woning waarschijnlijk niet op mijn naam alleen krijgen. Het resultaat is dat we er allebei op achteruit gaan: een geschatte schuld van 90 á 100.000 euro. Kan mijn ex-partner de verkoop afdwingen, ook al wordt de schuld voor beiden veel groter en verlies ik een dak boven mijn hoofd? Waar zal de rechter naar kijken? Toegeven aan deze eis of wordt er gekeken naar de belangen van beiden?
Nieuwe vraag in Familie & Relatie1,396 keer bekeken
Gevraagd door De heer - 2 jaar 5 maanden geleden
Goedendag. Ik ben ongeveer vijf jaar geleden gescheiden en heb vier kinderen van 15, 13, 10 en 7 jaar oud die bij mijn ex-partner wonen. Ik betaalde eerst 610 euro aan kinderalimentatie. Dit is recent na een procedure met een advocaat verlaagd naar 412 euro in verband met de wetswijzigingen. Ik woon momenteel niet samen. Mijn ex-partner woont wel samen. Graag zou ik met een eigen zaak willen beginnen. Heeft dit gevolgen voor het alimentatiebedrag dat ik momenteel betaal? Zijn er voors en tegens in mijn situatie om met een eigen zaak te beginnen?
Nieuwe vraag in Familie & Relatie1,444 keer bekeken
Gevraagd door Adriaan - 2 jaar 9 maanden geleden
Er is een huis waar ik juridisch eigenaar van ben. 35 jaar geleden is mijn vader overleden. Onderdeel van zijn erfenis was het huis. Mijn zus heeft het huis van onze vader overgekocht. Mijn zwager is economisch eigenaar en ik ben juridisch eigenaar. Wat houdt het in dat ik juridisch eigenaar ben? Wat heeft dit voor consequenties? Heb ik een recht op een deel van het de opbrengst van het huis en ben ik verantwoordelijk voor eventuele schulden als dit huis wordt verkocht bijvoorbeeld? Kan er sprake zijn van verjaring, na 35 jaar? Ik hoor graag van u, Met vriendelijke groet

Experts uitgelicht

Huurrecht, Bouwrecht, Burenrecht
5

(2 beoordelingen)
(Incasso) beslag en executierecht, Ontslagrecht, Echtscheiding
5

(4 beoordelingen)
Aansprakelijkheidsrecht, Arbeidsrecht, Hippisch recht
5

(1 beoordeling)

Exclusief bij De Advocatenwijzer

Gratis juridische documenten
Bespaartips bij juridische kosten
Beoordeel jouw expert
...en verder nog veel meer
Zelf aan de slag?