Nieuwe vraag in Arbeid & Inkomen[totalcount] keer bekeken
Gevraagd door Ferhat - 1 jaar 7 maanden geleden
Beste, Paar jaar later ben ik erachter gekomen dat er op de vacature, waarop ik heb gesolliciteerd en aangenomen, nog stond dat ik recht had op toeslagen in de vorm van extra werkzaamheden. Deze heb ik echter niet gekregen en toen ik mijn leidinggevende hierop aansprak verdraaide hij het en wilde het alsnog niet uitkeren. Ik heb HBO bedrijfseconomie afgerond met een diploma. Hieronder de tekst in de vacature: Wij bieden Een boeiende en afwisselende functie op een dynamische afdeling. De functie (op MBO-nivo) is ingeschaald in functiegroep H van de DC CAO salarisschaal. Afhankelijk van de mogelijkheden die wij zien om een hoger gekwalificeerde medewerker aan te stellen is er sprake van een vaste toeslag voor ‘de extra taken’. De standplaats is Geldermalsen en het betreft een fulltime-functie. Werktijden in overleg. Er zijn door de jaren heen heel erg veel extra werkzaamheden bijgekomen. Kan ik nu aanspraak doen op mijn misgelopen toeslagen?
Nieuwe vraag in Arbeid & Inkomen[totalcount] keer bekeken
Gevraagd door Victoria - 3 jaar 7 maanden geleden
Goedendag, ik ben 57 jaar oud, gescheiden en alleenstaande. Ik krijgt een deel van het vervroegde pensioen van mijn ex-partner. Denk aan een paar honderd euro bruto per maand sinds 2009 voordat ik werkloos ben geweest. UWV zegt nu dat de WW-uitkering wordt verrekend met die pensioenuitkering. Klopt dit wel? Naar mijn idee is dit niet eerlijk omdat ik a.) er niets aan kan doen dat mijn ex met vervroegd pensioen is gegaan en b.) ik ben minder gaan verdienen omdat ik op minimumloon moest blijven werken en weer werkloos ben geraakt. Nu krijg ik minder WW-uitkering omdat ik ineens het vervroegde pensioen moet verrekenen. Heeft iemand hier ervaring mee of is er een uitspraak over geweest?
Nieuwe vraag in Arbeid & Inkomen[totalcount] keer bekeken
Gevraagd door E. - 3 jaar 9 maanden geleden
Goedendag, Ik ben van 22 september 2015 t/m 15 november 2015 werkzaam geweest bij een restaurant. Ik had een contract voor bepaalde tijd voor 38 uur per week tot 28 december 2015. In de periode dat ik bij het restaurant heb gewerkt heb ik veel meer dan 38 uur per week gedraaid. Werkgever heeft mij alleen uitbetaald voor de 38 uur per week. Volgens mijn eigen berekening kom ik nog zo'n 150 gewerkte uren tekort. In mijn contract staat niks vermeld over de uitbetaling van overuren. Kan ik de gemaakte overuren alsnog op werkgever verhalen? Zo ja, hoe zou ik dit moeten doen?
Nieuwe vraag in Arbeid & Inkomen[totalcount] keer bekeken
Gevraagd door Linda - 3 jaar 11 maanden geleden
Hallo, Ik werk in een algemeen ziekenhuis. Ik wil graag van baan wisselen en heb donderdag een sollicitatiegesprek. Nu zit ik met een bijzondere situatie. Van 9 januari tm 13 maart heb ik vakantie ivm reizen. Nu heb ik twee maanden opzegtermijn en zal 1 februari of 1 maart dan kunnen beginnen. Wat is voor mij gunstig met mijn reis? Ik heb totaal 9 weken vakantie. 76 uur vakantie van 2015 meegenomen, 4 weken vakantie van 2016 en 3 weken plb. In deze volgorde neem ik ze ook op. Maar heb natuurlijk recht op vakantiedagen naar rato in 2016. En heb recht op ort tijdens vakantiedagen. Geldt dat ook bij mij nieuwe werkgever omdat ik daar nog niks heb opgebouwd? Ik hoor graag wat voor mij het meest gunstig is financieel gezien.
Nieuwe vraag in Arbeid & Inkomen[totalcount] keer bekeken
Gevraagd door de heer - 3 jaar 11 maanden geleden
Goedendag. Mijn moeder ontvangt bijstand en er wordt de kostendelersnorm toegepast. Sinds 1 september 2015 sta ik elders ingeschreven. Wij hebben een huisbezoek gehad van de sociale dienst, omdat er twijfel was of ik echt verhuisd ben. Er is besloten dat niet is vast te stellen dat ik niet meer bij mijn moeder woon. Dit is niet het geval, want ik woon bij mijn grootouders en sta daar ook ingeschreven. Elke nacht slaap ik bij hen. Toen mijn grootouders op vakantie waren at ik vaak bij mijn moeder. Mijn bureau, bed en kast staan daar nog steeds. Ik sliep in de kamer van mijn opa en oma en daar haal ik de spullen die ik nodig had. Ik heb aangegeven dat als mijn opa en oma terugkomen ik een eigen kamer krijg en dat er ook gerenoveerd wordt door de verhuurder. Op basis hiervan is vastgesteld dat ik bij mijn moeder woon. Kan dit zomaar? Wat is de uitleg van de het begrip wonen of hoofdverblijf in de wet? Dient de sociale dienst niet met onbetwiste bewijzen te komen? In het besluit staat niets van wetsregels of wat dan ook. Er wordt alleen aangegeven dat niet is vast te stellen dat ik apart van mijn moeder woon. Hoe zit het met de motiveringsplicht? Ik heb op eigen verzoek het rapport opgevraagd. Dienen de sociale dienst dit niet bij te voegen in het besluit? Ik heb nog een week de tijd om inhoudelijk bezwaar te voeren. Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat de kostendelersnorm (met terugwerkende kracht) niet wordt toegepast?

Experts uitgelicht

Aansprakelijkheidsrecht, Arbeidsrecht, Hippisch recht
5

(1 beoordeling)
Huurrecht, Bouwrecht, Burenrecht
5

(2 beoordelingen)
(Incasso) beslag en executierecht, Ontslagrecht, Echtscheiding
5

(4 beoordelingen)

Exclusief bij De Advocatenwijzer

Gratis juridische documenten
Bespaartips bij juridische kosten
Beoordeel jouw expert
...en verder nog veel meer
Zelf aan de slag?