Nieuwe vraag in Arbeid & Inkomen4,607 keer bekeken
Gevraagd door Victoria - 1 jaar 9 maanden geleden
Goedendag, ik ben 57 jaar oud, gescheiden en alleenstaande. Ik krijgt een deel van het vervroegde pensioen van mijn ex-partner. Denk aan een paar honderd euro bruto per maand sinds 2009 voordat ik werkloos ben geweest. UWV zegt nu dat de WW-uitkering wordt verrekend met die pensioenuitkering. Klopt dit wel? Naar mijn idee is dit niet eerlijk omdat ik a.) er niets aan kan doen dat mijn ex met vervroegd pensioen is gegaan en b.) ik ben minder gaan verdienen omdat ik op minimumloon moest blijven werken en weer werkloos ben geraakt. Nu krijg ik minder WW-uitkering omdat ik ineens het vervroegde pensioen moet verrekenen. Heeft iemand hier ervaring mee of is er een uitspraak over geweest?
Nieuwe vraag in Arbeid & Inkomen2,751 keer bekeken
Gevraagd door E. - 1 jaar 11 maanden geleden
Goedendag, Ik ben van 22 september 2015 t/m 15 november 2015 werkzaam geweest bij een restaurant. Ik had een contract voor bepaalde tijd voor 38 uur per week tot 28 december 2015. In de periode dat ik bij het restaurant heb gewerkt heb ik veel meer dan 38 uur per week gedraaid. Werkgever heeft mij alleen uitbetaald voor de 38 uur per week. Volgens mijn eigen berekening kom ik nog zo'n 150 gewerkte uren tekort. In mijn contract staat niks vermeld over de uitbetaling van overuren. Kan ik de gemaakte overuren alsnog op werkgever verhalen? Zo ja, hoe zou ik dit moeten doen?
Nieuwe vraag in Arbeid & Inkomen2,917 keer bekeken
Gevraagd door Linda - 2 jaar 3 weken geleden
Hallo, Ik werk in een algemeen ziekenhuis. Ik wil graag van baan wisselen en heb donderdag een sollicitatiegesprek. Nu zit ik met een bijzondere situatie. Van 9 januari tm 13 maart heb ik vakantie ivm reizen. Nu heb ik twee maanden opzegtermijn en zal 1 februari of 1 maart dan kunnen beginnen. Wat is voor mij gunstig met mijn reis? Ik heb totaal 9 weken vakantie. 76 uur vakantie van 2015 meegenomen, 4 weken vakantie van 2016 en 3 weken plb. In deze volgorde neem ik ze ook op. Maar heb natuurlijk recht op vakantiedagen naar rato in 2016. En heb recht op ort tijdens vakantiedagen. Geldt dat ook bij mij nieuwe werkgever omdat ik daar nog niks heb opgebouwd? Ik hoor graag wat voor mij het meest gunstig is financieel gezien.
Nieuwe vraag in Arbeid & Inkomen1,264 keer bekeken
Gevraagd door de heer - 2 jaar 3 weken geleden
Goedendag. Mijn moeder ontvangt bijstand en er wordt de kostendelersnorm toegepast. Sinds 1 september 2015 sta ik elders ingeschreven. Wij hebben een huisbezoek gehad van de sociale dienst, omdat er twijfel was of ik echt verhuisd ben. Er is besloten dat niet is vast te stellen dat ik niet meer bij mijn moeder woon. Dit is niet het geval, want ik woon bij mijn grootouders en sta daar ook ingeschreven. Elke nacht slaap ik bij hen. Toen mijn grootouders op vakantie waren at ik vaak bij mijn moeder. Mijn bureau, bed en kast staan daar nog steeds. Ik sliep in de kamer van mijn opa en oma en daar haal ik de spullen die ik nodig had. Ik heb aangegeven dat als mijn opa en oma terugkomen ik een eigen kamer krijg en dat er ook gerenoveerd wordt door de verhuurder. Op basis hiervan is vastgesteld dat ik bij mijn moeder woon. Kan dit zomaar? Wat is de uitleg van de het begrip wonen of hoofdverblijf in de wet? Dient de sociale dienst niet met onbetwiste bewijzen te komen? In het besluit staat niets van wetsregels of wat dan ook. Er wordt alleen aangegeven dat niet is vast te stellen dat ik apart van mijn moeder woon. Hoe zit het met de motiveringsplicht? Ik heb op eigen verzoek het rapport opgevraagd. Dienen de sociale dienst dit niet bij te voegen in het besluit? Ik heb nog een week de tijd om inhoudelijk bezwaar te voeren. Wat kan ik doen om ervoor te zorgen dat de kostendelersnorm (met terugwerkende kracht) niet wordt toegepast?
Nieuwe vraag in Arbeid & Inkomen1,182 keer bekeken
Gevraagd door Marja - 2 jaar 1 maand geleden
Ik zit sinds augustus 2014 in de Ziektewet in verband met een hernia. Sinds donderdag 5 november zit ik in poort 2 en hoef ik niet meer te komen werken. Ik heb te horen gekregen dat ik tot augustus 2016 nog salaris van mijn werkgever krijg en dat het dan stopt. Ik wil niet weg en er is niet gesproken over een ontslagvergoeding. Wat zijn mijn rechten? En wat kan ik hiertegen doen?

Experts uitgelicht

Aansprakelijkheidsrecht, Arbeidsrecht, Hippisch recht
5

(1 beoordeling)
Ontslagrecht
5

(1 beoordeling)
(Incasso) beslag en executierecht, Ontslagrecht, Echtscheiding
5

(4 beoordelingen)

Exclusief bij De Advocatenwijzer

Gratis juridische documenten
Bespaartips bij juridische kosten
Beoordeel jouw expert
...en verder nog veel meer
Zelf aan de slag?