Kortman Advocaten

Gemiddelde kantoor beoordeling

Company rates: 
2.7

Average: 2.7 (1 vote)

Lees beoordelingen

Tarieven

Tarief van €130
Tarief tot €225

Adres

Raamweg 3
2596 HL Den Haag


geo: 

Kantoorgegevens

KantoornaamKortman Advocaten Aantal advocaten2 AdresRaamweg 3 Postcode2596 HL PlaatsDen Haag Telefoonummer Website
Rechtsgebieden Talen TarievenVan €130
Tot €225 ex btw
Overige kostenKantoorkosten % uutarief
Reiskosten € per k/m
Advocaten
Kortman Advocaten
Verbintenissenrecht, Personen- en Familierecht
1.8

Kortman Advocaten
Arbeidsrecht, Arbeidsrecht
3.6

Blog
29 februari 2016 door Kees-Pieter Dekker

Het nieuwe arbeidsprocesrecht dat op 1 juli 2015 in werking is getreden kent de mogelijkheid dat een rechter (ook in hoger beroep) het "herstel van de arbeidsovereenkomst" uitspreekt. Voor de werknemer is dat mooi omdat de werkgever dan verplicht wordt om de werknemer een nieuwe arbeidsovereenkomst aan te bieden op dezelfde arbeidsvoorwaarden. Voor de werkgever is dat minder leuk omdat de werkgever een arbeidsovereenkomst moet aanbieden aan een werknemer waarvan hij eigenlijk veel liever afscheid had genomen.

Voor het pensioen kan het herstel van de arbeidsovereenkomst nogal in de papieren gaan lopen. Als de werknemer deelnemer was in een premieovereenkomst betekent het herstel onder andere dat de werkgever niet alleen de verschuldigde premies moet voldoen, maar ook het misgelopen rendement moet vergoeden. Is de werknemer deelnemer n een uitkeringsovereenkomst, dan moet de u

16 februari 2016 door Kees-Pieter Dekker

In de jaren '90 van de vorige eeuw was een pensioenregeling gebaseerd op eindloon nog de gangbare norm. Ook toen al waren er werkgevers die van de steeds duurder wordende eindloonregelingen afscheid wilden nemen. De omzetting naar een beschikbare premieregeling (of premieovereenkomst in de huidige wettelijke definitie) was dan de aangewezen weg: beheersbare kosten voor de werkgever en flexibiliteit voor de werkgever werden vaak als argumenten aangevoerd.

De wijziging van een eindloonregeling naar een premieovereenkomst is een ingrijpende wijziging en dat vergt dan natuurlijk de nodige zorg en aandacht om de wijziging goed door te voeren en de werknemers te binden aan de nieuwe gewijzigde pensioenregeling. Dat het ook fout kan gaan blijkt uit een arrest van het Gerechtshof Den Haag van 9 februari 2016.

Een accountantskantoor had ook de eindloonregeling omg

Vraag & antwoord
WW-uitkering verrekenen met vervroegd pensioen
14 maart 2016 door Kees-Pieter Dekker
Het standpunt van het UWV is juist. Uw aanspraak op de vroegpensioenuitkeringen is ontstaan als gevolg van uw scheiding en de toekenning van deze aanspraken aan u. Voor de toepassing van de WW heeft u een bron van inkomen. Deze inkomsten worden verrekend met uw WW uitkering.
Relatiebeding ex-klanten
28 januari 2016 door Kees-Pieter Dekker
Uit uw informatie leid ik het volgende af. U heeft een contract met B. Dit is geen arbeidsovereenkomst (het artikel waar u naar verwijst heeft daar wel betrekking op). In deze overeenkomst is een relatiebeding opgenomen. Dit relatiebeding kent geen termijn en houdt in dat u geen commerciele afspraken mag maken met dienstverleners van B. C is/was een...
Documenten
Helaas zijn er nog geen blogs aanwezig...