DVAN

Gemiddelde kantoor beoordeling

Company rates: 
1.9

Average: 1.9 (1 vote)

Lees beoordelingen

Tarieven

Tarief van €0
Tarief tot €240

Adres

Winthontlaan 2
3526 KV Utrecht
geo: 

Kantoorgegevens

KantoornaamDVAN Aantal advocaten2 AdresWinthontlaan 2 Postcode3526 KV PlaatsUtrecht
Rechtsgebieden Talen TarievenVan €0
Tot €240 ex btw
Overige kostenKantoorkosten % uutarief
Reiskosten € per k/m
Advocaten
DVAN
Arbeidsrecht, Bestuursrecht
2.2

DVAN
Personen- en Familierecht, Mediation en Arbitrage
1.6

Blog
21 april 2015 door Thijs van Liempd
Werkgevers hebben op dit moment de mogelijkheid om voor de eerste zes maanden van de arbeidsovereenkomst de loondoorbetalingsverplichting uit te sluiten. Deze bepaling zien we veelal terugkomen in de flexibele contracten, waaronder de nulurencontracten en de min-max contracten. De achterliggende gedachten hierbij is de bestaande wens om enkel de feitelijke uren uit te betalen.
 
Vanaf 1 januari 2015 kunnen nadere regels worden gesteld, welke zelfs zover kunnen gaan dat de uitsluiting van de loondoorbetalingsverplichting in de eerste zes maanden helemaal niet mag worden overeengekomen in de arbeidsovereenkomst. Het is op voorhand al duidelijk dat dit voor de zorg zal gaan gelden.
 
Ook de uitbreiding bij cao wordt aan banden gelegd. Enkel voor specifiek in de cao gemotiveerde functies mag bij cao van de termijn van zes
21 april 2015 door Thijs van Liempd

In sommige branches, zoals de evenementenbranche, worden relatief veel “vreemdelingen” in de zin van de Wet arbeid en vreemdelingen (WAV) ingezet. De inzet van vreemdelingen is gebonden aan een aantal vereisten. Verder komen allerlei verplichtingen kijken bij de inzet van vreemdelingen.

 

Een opdrachtgever die een andere partij inschakelt voor het uitvoeren van de opdracht – waarbij mogelijk vreemdelingen worden ingezet - spreekt veelal in de overeenkomst af dat wanneer de wederpartij in strijd handelt met de WAV dat de wederpartij de boete voor de opdrachtgever voor zijn rekening neemt.

 

Deze contractuele uitsluiting van de boete op grond van de WAV lijkt verleden tijd. Op 16 december 2014 heeft het Hof Den Bosch namelijk in twee uitspraken geoordeeld dat dergelijke vrijwaringen voor boetes in strijd zijn met de openbare o

Vraag & antwoord
Niet beschikbaar.
Documenten
Helaas zijn er nog geen blogs aanwezig...