Woestenenk Legal

Gemiddelde kantoor beoordeling

Company rates: 
3.6

Average: 3.6 (1 vote)

Lees beoordelingen

Tarieven

Tarief van €250
Tarief tot €250

Adres

Postbus 120
2910 AC Nieuwerkerk aan den IJssel
geo: 

Bedrijfssamenvatting

Kantoor samenvatting: 
Ik ben Minou Woestenenk, in 1991 afgestudeerd in Utrecht als milieujurist. In 2005 rondde ik mijn doctoraalopleiding Milieuwetenschappen af. Na een loopbaan als bedrijfsadviseur en ambtenaar ben ik in 2008 beëdigd als advocaat te Rotterdam. Daarnaast ben ik burgerlid geweest van de commissie Ruimte van de gemeenteraad. In 2013 heb ik de Grotius specialisatieopleiding ruimtelijke ordening en milieu afgerond (met genoegen). Ik ben steeds werkzaam geweest op hetzelfde werkgebied: het omgevingsrecht. Door mijn achtergrond en optredend voor zowel overheid, ondernemers als particulieren, kan ik een zaak van verschillende invalshoeken benaderen en daarbij uiteenlopende belangen betrekken, knelpunten en risico’s signaleren én praktisch blijven. Een goede verstandhouding en overleg met de juiste instanties werkt vaak beter dan het schrijven van lange processtukken. Mijn dossiers zie ik nog steeds als ‘projecten’. Daarom geef ik in een uitgebreid intakegesprek vast tips en geef ik u kosteloos aan welke aanpak het beste is voor uw zaak.

Kantoorgegevens

KantoornaamWoestenenk Legal Aantal advocaten1 AdresPostbus 120 Postcode2910 AC PlaatsNieuwerkerk aan den IJssel
RechtsgebiedenOmgevingsrecht TalenNederlands TarievenVan €250
Tot €250 ex btw
Overige kostenKantoorkosten % uutarief
Reiskosten € per k/m
Advocaten
Woestenenk Legal
Omgevingsrecht, Omgevingsrecht
3.6

Blog
29 december 2014 door Minou Woestenenk

Het vrije gevoel van de vakantieperiode is soms al weer snel verdwenen als de buren hun rumoerige vrienden op bezoek hebben of de buurhond weer gezellig een woordje meeblaft. Wat kun je doen?

 

Praten

Natuurlijk ga je eerst aanbellen en nodig je de buren uit voor een kop koffie. Ruil eens een dagdeel van plek om je buren zélf te laten ervaren wat jij ervaart. Helpt dat niet? Vraag dan de buurtbemiddelaar of de wijkagent om jullie gesprek te begeleiden.

 

Gemeentelijke regels tegen burenoverlast

In de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) staan regels op allerlei gebied. Niet alleen over hoe je je als gemeentelijk inwoner dient te gedragen op straat, maar ook als buren onderling. Zo mag je elkaar niet hinderen met gedrag, rook, geluid, stank of anderszins. Een kampeerwagen of caravan mag niet eindeloos op een

26 september 2014 door Minou Woestenenk

Er zal veel over worden geschreven: onze (aller)hoogste bestuursrechter, de Grote Kamer van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, heeft op 17 september 2014 twee belangrijke uitspraken gedaan over het begrip ‘bestuursorgaan’ in de Algemene wet bestuursrecht (Awb). Een beknopte uitleg.

De 3 B’s: bestuursorgaan, belanghebbende, besluit

Het begrip ‘bestuursorgaan’ (artikel 1.1 Awb) is net als de begrippen ‘belanghebbende’ (artikel 1.2 Awb) en ‘besluit’ (artikel 1.3 Awb) een van de centrale begrippen in het bestuursrecht.

Welke bestuursorganen zijn er?

Er zijn twee groepen. De eerste groep bestaat uit ‘organen, die krachtens publiekrecht zijn ingesteld’, oftewel gemeente, provincie, waterschap, belastingdienst, UWV, etc. De tweede groep bestaat uit personen of colleges ‘met enig openbaar gezag

Vraag & antwoord
Niet beschikbaar.
Documenten
Helaas zijn er nog geen blogs aanwezig...