Advocatenkantoor Uilhoorn

Gemiddelde kantoor beoordeling

Company rates: 
1.25

Average: 1.3 (1 vote)

Lees beoordelingen

Tarieven

Tarief van €0
Tarief tot €205

Adres

Toulonselaan 1
3311 LT Dordrecht
geo: 

Bedrijfssamenvatting

Kantoor samenvatting: 
Advocatenkantoor Uilhoorn richt zich op het Ondernemingsrecht met als specialisatie het Arbeidsrecht en het Ontslagrecht. Hoewel dat al weer enig jaren geleden is onderscheidt Mark Uilhoorn zich van veel andere advocaten omdat hij ook buiten de advocatuur werkzaam is geweest. Na zijn studie heeft hij gewerkt bij het Instituut voor Milieuschade, en zowel bij een werkgeversorganisatie als een vakbond. Mark Uilhoorn staat midden in de samenleving, zo geeft hij atletiektraining aan jeugd en is hij bestuurslid van Vriendenfonds Albert Schweitzer ziekenhuis te Dordrecht. "Wie schrijft , die blijft", Mark Uilhoorn schrijft graag voor zijn eigen website maar publiceert ook in vakbladen en JOHAN (ouderblad van het Johan de Witt-gymnasium). Hij is in staat het Arbeidsrecht en Ontslagrecht vanuit meerdere invalshoeken te bekijken. Bovendien kan hij gebruik maken van een uitgebreid netwerk van aanverwante dienstverleners zoals: accountants, notarissen, mediators, arbeidsdeskundigen, veiligheidskundige, ergonoom en arbo-artsen.

Kantoorgegevens

KantoornaamAdvocatenkantoor Uilhoorn Aantal advocaten3 AdresToulonselaan 1 Postcode3311 LT PlaatsDordrecht
RechtsgebiedenArbeidsrecht TalenNederlands TarievenVan €0
Tot €205 ex btw
Overige kostenKantoorkosten 0% uutarief
Reiskosten € per k/m
Advocaten
Advocatenkantoor Uilhoorn
Arbeidsrecht
1

Advocatenkantoor Uilhoorn
Arbeidsrecht, Arbeidsrecht
2.6

Advocatenkantoor Uilhoorn
0.2

Blog
20 mei 2014 door Mark Uilhoorn

De Rechtbank Den Haag heeft bij vonnis van 6 februari 2012 de Nederlandse Staat aansprakelijk gehouden voor het niet tijdig implementeren van Europese regelgeving over opbouw van vakantiedagen tijdens ziekte.

Een werkgever in de transportsector heeft op basis van de toenmalige wetgeving  de vakantiedagenopbouw van een arbeidsongeschikte werknemer berekend over de laatste 6 maanden van zijn ziekte.


De werknemer houdt de Nederlandse Staat aansprakelijk voor door hem gemiste opbouw van vakantiedagen. Met ingang van 1 januari 2012 is de hoofdregel dat een arbeidsongeschikte werknemer vakantiedagen opbouwt over zijn hele periode van 

20 mei 2014 door Mark Uilhoorn

Een werknemer stuurt via zijn privé e-mail berichten waaruit blijkt dat hij bezig is met het oprichten van een concurrerende onderneming. De werkgever heeft kennis genomen van de inhoud van die e-mails en geeft de werknemer op staande voet ontslag.


De 39-jarige werknemer in de functie van hoofd inkoop en hoofd R&D commercieel medewerker buitendienst is 2 jaar in dienst bij een onderneming in de verkoop van onderdelen van sectionaalpoorten. Na een jaar in dienst te zijn wordt de werknemer uitgezonden naar China om daar een goedkopere inkoopmarkt op te zetten. De werkgever heeft vermoedens ten aanzien

Vraag & antwoord
Niet beschikbaar.
Documenten
Helaas zijn er nog geen blogs aanwezig...