Posthumus Advocatuur

Gemiddelde kantoor beoordeling

Company rates: 
4.6

Average: 4.6 (1 vote)

Lees beoordelingen

Tarieven

Tarief van €175
Tarief tot €175

Adres

Taalstraat 51
5261 BA Vught
073 611 08 28

http://www.posthumusadvocatuur.nl/
geo: 

Bedrijfssamenvatting

Kantoor samenvatting: 
Posthumus Advocatuur is een kantoor dat is gespecialiseerd in arbeidsrecht. De specialisten van Posthumus Advocatuur verlenen diensten aan zowel werkgever als werknemer. Posthumus Advocatuur beschikt binnen het arbeidsrecht over maximale kennis en expertise ten aanzien van alle facetten van het arbeidsrecht. In het verlengde hiervan volgt Posthumus Advocatuur nieuwe wetgeving, rechtspraak en literatuur op de voet en waarborgt daarmee full service van de hoogste kwaliteit. De manier van werken van Posthumus Advocatuur is informeel en toegankelijk en kenmerkt zich door een directe en persoonlijke aanpak. Door marktkennis, specialisatie en jarenlange ervaring werkt Posthumus Advocatuur praktisch en efficiënt. Daarbij is Posthumus Advocatuur betrokken en dienstbaar tegen concurrerende tarieven. Voor vraagstukken die het expertiseterrein van het arbeidsrecht te buiten gaan, maakt Posthumus Advocatuur gebruik van een uitgebreid netwerk van advocatenkantoren met specialisaties ondernemingsrecht, huurrecht en intellectueel eigendomsrecht.

Kantoorgegevens

KantoornaamPosthumus Advocatuur Aantal advocaten1 AdresTaalstraat 51 Postcode5261 BA PlaatsVught Telefoonummer073 611 08 28 Websitehttp://www.posthumusadvocatuur.nl/
RechtsgebiedenArbeidsrecht TalenEngels TarievenVan €175
Tot €175 ex btw
Overige kostenKantoorkosten % uutarief
Reiskosten € per k/m
Advocaten
Posthumus Advocatuur
Arbeidsrecht, Arbeidsrecht
4.6

Blog
20 november 2014 door Mireille Posthumus-Praasterink

De nieuwe wet Werk en zekerheid (WWZ) bevat een divers programma van wijzigingen op het gebied van flexibele arbeidscontracten (arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd), ontslagrecht en WW. Deze wijzigingen worden stapsgewijs ingevoerd en de eerste wijziging vindt per 1 januari 2015 plaats.

Hieronder volgt een korte weergave van de belangrijkste wijzigingen voor de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd (per 1 januari 2015).   
 

Aanzegplicht


Er gaat een aanzegplicht voor tijdelijke arbeidsovereenkomsten gelden. Een werkgever dient een werknemer uiterlijk een maand voordat de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd van rechtswege eindigt te informeren over het al dan niet voortzetten van de arbeidsovereenkomst. En bij voortzetting, over de voorwaarden waaronder de ar

Vraag & antwoord
Niet beschikbaar.
Documenten
Helaas zijn er nog geen blogs aanwezig...