GMW Advocaten

Gemiddelde kantoor beoordeling

Company rates: 
2.15

Average: 2.2 (1 vote)

Lees beoordelingen

Tarieven

Tarief van €0
Tarief tot €225

Adres

Scheveningseweg 52
2517 KW Den Haag
geo: 

Kantoorgegevens

KantoornaamGMW Advocaten Aantal advocaten3 AdresScheveningseweg 52 Postcode2517 KW PlaatsDen Haag
Rechtsgebieden Talen TarievenVan €0
Tot €225 ex btw
Overige kostenKantoorkosten % uutarief
Reiskosten € per k/m
Advocaten
Erfrecht
2.6

GMW Advocaten
Vastgoedrecht, Vastgoedrecht
0.2

GMW Advocaten
Personen- en Familierecht, Personen- en Familierecht
3.6

Blog
8 mei 2015 door Sieta Autar - Matawlie

Stel, u heeft meegewerkt in de onderneming van een van uw ouders, zonder daarvoor een (passende) vergoeding te hebben ontvangen. Het Nederlandse erfrecht biedt u als kind dan mogelijkheden om na het overlijden van uw ouder alsnog een (passende) vergoeding te laten vaststellen. Dat noemen we het salaire differé.

 

In Nederland kennen we†het zogeheten salaire differé. Dit is het recht op vergoeding voor een kind na het overlijden van de ouder(s), wanneer hij voor zijn ouder(s) onbetaald werk heeft verricht. Dit recht op vergoeding wordt ook wel ‘recht op een som ineens’ genoemd. De som ineens moet gezien worden als een correctie op het wettelijk erfrecht.

 

In mijn weblog van 13 mei 2013 schree

8 mei 2015 door Sieta Autar - Matawlie

Een ondernemer zonder testament: dat kan voor problemen zorgen na zijn overlijden. Bijvoorbeeld indien niet de langstlevende echtgenoot, maar een van de kinderen in het bedrijf werkt en het bedrijf wenst voort te zetten. Het erfrecht geeft hiervoor aanvullende regels.

 

Volgens het wettelijk erfrecht gaat de nalatenschap in eerste instantie naar de echtgenoot of geregistreerd partner. Kinderen hebben recht op hun erfdeel, maar deze geldvordering is pas opeisbaar na de dood van de langstlevende partner.

 

De waardering van een onderneming bij verdeling van een nalatenschap

Ik krijg als erfrechtadvocaat regelmatig vragen over de waardering van de onderneming bij de verdeling van de nalatenschap. De situatie kan zich voordoen dat een (stief) kind de onderneming wenst over te nemen van zijn overleden vader of m

Vraag & antwoord
Niet beschikbaar.
Documenten
Helaas zijn er nog geen blogs aanwezig...