E-LAW Arbeidsrecht Advocaten

Gemiddelde kantoor beoordeling

Company rates: 
4.6

Average: 4.6 (1 vote)

Lees beoordelingen

Tarieven

Tarief van €200
Tarief tot €200

Adres

Cornelis Krusemanstraat 19
1075 NC Amsterdam
geo: 

Bedrijfssamenvatting

Kantoor samenvatting: 
E-LAW advocaten is een advocatenkantoor in Amsterdam Zuid volledig gespecialiseerd in het arbeidsrecht. Wij beschikken over grote expertise op het gebied van arbeidsrechtelijke vraagstukken. Hierdoor zijn wij in staat om op het allerhoogste niveau te adviseren. Wij hebben zowel jarenlange ervaring opgedaan bij een groot internationaal advocatenkantoor als in het bedrijfsleven bij internationale beursgenoteerde ondernemingen.

Kantoorgegevens

KantoornaamE-LAW Arbeidsrecht Advocaten Aantal advocaten1 AdresCornelis Krusemanstraat 19 Postcode1075 NC PlaatsAmsterdam
RechtsgebiedenArbeidsrecht TalenEngels TarievenVan €200
Tot €200 ex btw
Overige kostenKantoorkosten % uutarief
Reiskosten € per k/m
Advocaten
E-LAW Arbeidsrecht Advocaten
Arbeidsrecht
4.6

Blog
16 december 2015 door Jeroen Dijkman

Per 1 januari 2015 is (een deel van) de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) ingegaan. Het is sindsdien in beginsel niet meer mogelijk om een non-concurrentiebeding in een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd op te nemen, tenzij de werkgever zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen heeft die de opname van het beding rechtvaardigen. De werkgever zal het bestaan en de noodzakelijkheid hiervan schriftelijk moeten motiveren in de arbeidsovereenkomst. Het non-concurrentiebeding is nietig indien deze schriftelijke motivering ontbreekt.

 

Naast het schriftelijkheidsvereiste en het meerderjarigheidsvereiste geldt voor non-concurrentiebedingen in arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd nu dus een nieuw (derde) vereiste, namelijk “noodzakelijkheid vanwege zwaarwegende bedrijfs- of dienstbelangen.”

 

Wanneer is sprake van zwaarwegende bedrijfs- of

Vraag & antwoord
Niet beschikbaar.
Documenten
20 februari 2015 door Jeroen Dijkman
Per 1 januari 2015 zijn er belangrijke wijzigingen in het arbeidsrecht doorgevoerd. Hiermee is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) van kracht geworden. Voor veel betrokkenen brengt de invoering van deze nieuwe wet en het overgangsrecht verschillende vragen met zich mee.   Wat is er veranderd en hoe kun je als werkgever inspelen op de wijzigingen? Arbeidsrecht advocaat Jeroen Dijkman (E-LAW Advocaten - Amsterdam) brengt de wijzigingen in kaart en geeft enkele praktische tips. Zo bent u als werkgever voorbereid!