Personeel

Voorbeeldbrief bevestiging ontslag (gratis download)

Heeft een werknemer ontslag genomen? Bevestig dit dan per brief aan de werknemer. Deze bevestigingsbrief van het ontslag door een werknemer wordt je aangeboden door De Advocatenwijzer en is opgesteld en gecontroleerd door gespecialiseerde advocaten.    Tips:
  • De opzegtermijn staat in principe altijd vermeld in het contract. De opzegtermijn gaat normaal gesproken in op de laatste dag van de maand. Neemt u werknemer ontslag op 23 juli dan zal 31 augustus de laatste werkdag zijn. Van deze termijnen kan in het contract worden afgeweken. Is er niets geregeld, dan bedraagt de wettelijke opzegtermijn bij een contract voor onbepaalde tijd één maand.
  • Indien uw werknemer zich niet aan de opzegtermijn houdt, laat u dan adviseren door een advocaat of u recht hebt op een schadevergoeding. Ga naar www.deadvocatenwijzer.nl en laat onze medewerkers een geschikte advocaat voor u vinden.
  • Vermeld in de bevestigingsbrief (ontslagbevestiging) altijd welke verrekening met betrekking tot bijvoorbeeld ADV- en vakantiedagen er moet worden gemaakt.
  • Mocht het ontslag niet verlopen zoals u had verwacht of heeft u aanvullende vragen? Ga naar www.deadvocatenwijzer.nl en laat onze medewerkers een geschikte advocaat voor u vinden.
Let op: de juridische documenten betreffen modellen en sluiten mogelijk niet op uw situatie aan. Het opstellen ervan is maatwerk. De Advocatenwijzer B.V. is dan ook nimmer aansprakelijk voor onjuistheden en onvolledigheden in de documenten dan wel indien er geschillen ontstaan door of voortvloeien uit (het opstellen van) de documentatie. Zie in dit verband ook de algemene voorwaarden.  
Direct downloaden? Vul uw gegevens in en wij mailen u het document.
Voornaam

Achternaam

Emailadres

Schrijf mij ook in voor de nieuwsbrief
Vergeet u niet in te schrijven voor de nieuwsbrief!
Ontvang elk kwartaal juridisch nieuws & handige tips.

Gerelateerde berichten

Regelmatig word ik benaderd met vragen over de tarieven en vrijstellingen voor de erf- en schenkbelasting in 2015. Hieronder zal ik de tarieven...
Deze voorbeeld ontslagbrief (bevestigingsbrief) is voor ondernemers/werkgevers opgesteld voor het ontslag van een werknemer (...

Deel dit document

Social buttons: 

Vind voor mij de juiste advocaat

U heeft hulp nodig bij een juridisch conflict? Laat ons u helpen met het vinden van de beste advocaat!

Over de Advocatenwijzer

Heb je een advocaat nodig maar vind je het lastig om uit het grote aanbod de juiste te kiezen? Dat begrijpen wij volkomen. Daarom helpt De Advocatenwijzer particulieren en ondernemers bij het vinden van een geschikte advocaat. Met onze uitgebreide ervaring in de advocatuur kunnen wij als geen ander de advocaat vinden die voldoet aan jouw criteria, voorkeuren en behoeften.