Arbeid & Inkomen
5 november 2015

Beëindiging arbeidscontract met wederzijds goedvinden is een vorm van ontslag waarbij werkgever en werknemer door gezamenlijk overleg tot goede afspraken komen om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. Dit gebeurd in een vaststellingsovereenkomst. Voor jou als werknemer is het belangrijk om het recht op de WW te behouden in geval van ontslag. Waar moet je dan op letten en hoe kun je ervoor zorgen dat dit recht gewaarborgd blijft?​ 
...

Lees meer
Arbeid & Inkomen
4 november 2015

In 2015 is en wordt het arbeidsrecht en ontslagrecht ingrijpend veranderd. De nieuwe wetgeving is gericht op arbeidsmobiliteit. Niet het behoud van dezelfde baan staat centraal, maar het behoud van werkgelegenheid en doorstroom staat centraal. De nieuwe wet heet: de Wet Werk en Zekerheid. De belangrijkste veranderingen voor werknemers beschrijf ik zo kort mogelijk in dit document. De wijzigingen gelden per 1 januari 2015, per 1 juli 2015 en per 1 januari 2016....

Lees meer
Arbeid & Inkomen
1 oktober 2015

De nieuwe Wet werk en zekerheid (WWZ) biedt werkgevers en werknemers de mogelijkheid om mee te groeien met de veranderingen op de arbeidsmarkt. Het eerste deel van de WWZ is per 1 januari van dit jaar ingevoerd. De volgende wijzigingen vinden op 1 juli 2015 respectievelijk op 1 januari 2016 plaats, en hebben betrekking op het verlengen van tijdelijke arbeidsovereenkomsten, het ontslagrecht en de Werkloosheidswet. Hieronder volgen belangrijke aandachtspunten, zowel voor...

Lees meer
Arbeid & Inkomen
25 juni 2015

Ontslag wegens een verstoorde arbeidsverhouding

 

Met de invoering van de Wet Werk en Zekerheid veranderen de regels rondom ontslag. Hier staat op hoofdlijnen beschreven waarmee u rekening moet houden als uw werkgever u wegens een verstoorde arbeidsverhouding wil ontslaan.

 

Nieuw ontslagrecht per 1 juli 2015

 

De Wet Werk en Zekerheid is van toepassing op ontslagprocedures...

Lees meer
Arbeid & Inkomen
20 februari 2015

Per 1 januari 2015 zijn er belangrijke wijzigingen in het arbeidsrecht doorgevoerd. Hiermee is de Wet Werk en Zekerheid (WWZ) van kracht geworden. Voor veel betrokkenen brengt de invoering van deze nieuwe wet en het overgangsrecht verschillende vragen met zich mee.  

Wat is er veranderd en hoe kun je als werkgever inspelen op de wijzigingen? Arbeidsrecht advocaat Jeroen...

Lees meer
Arbeid & Inkomen
17 april 2014

Wil je als werknemer jouw arbeidsovereenkomst beëindigen? Doe dat dan per brief, gericht aan jouw werkgever. Deze opzegbrief van een arbeidsovereenkomst door een werknemer wordt je aangeboden door De Advocatenwijzer en is opgesteld en gecontroleerd door gespecialiseerde advocaten. 

 

Tips

  • Het is altijd verstandig om uw ontslagbrief schriftelijk in te dienen en deze aangetekend bij het postkantoor te versturen. Bewaar het...
Lees meer
Arbeid & Inkomen
17 april 2014

Ben je werknemer en wil je ontslag nemen? Beëindig je arbeidsovereenkomst dan per brief. Deze voorbeeld ontslagbrief wordt je aangeboden door De Advocatenwijzer en is opgesteld en gecontroleerd door gespecialiseerde advocaten. Ben je werkgever? Download dan onze voorbeeld ontslagbrief werkgever.

 

Stappenplan om de...

Lees meer
Arbeid & Inkomen
17 april 2014

Heeft jouw werkgever of werknemer de arbeidsovereenkomst tussen jullie opgezegd, dan kan het handig zijn om de afspraken hierover in een aparte overeenkomst neer te leggen. Deze beëindigingsovereenkomst wordt je aangeboden door De Advocatenwijzer en is opgesteld en gecontroleerd door gespecialiseerde advocaten. 

 

Tips

  • Alle geel gemarkeerde teksten moeten worden aangevuld/aangepast.  
  • Heeft u naar...
Lees meer
Arbeid & Inkomen
17 april 2014

Ga je in dienst bij een bedrijf of neem je iemand aan om voor jouw bedrijf te komen werken, regel dan de voorwaarden waaronder dit gebeurt in een overeenkomst. Te denken valt aan afspraken over salaris, vakantie en beëindiging. Deze arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd wordt je aangeboden door De Advocatenwijzer en is opgesteld en gecontroleerd door gespecialiseerde advocaten. 

Tips

  • Alle geel gemarkeerde teksten moeten worden...
Lees meer
Arbeid & Inkomen
17 april 2014

Ga je tijdelijk in dienst bij een bedrijf of neem je iemand aan om tijdelijk voor jouw bedrijf te komen werken, regel dan de voorwaarden waaronder dit gebeurt in een overeenkomst. Te denken valt aan afspraken over salaris, vakantie en beëindiging. Deze arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd wordt je aangeboden door De Advocatenwijzer en is opgesteld en gecontroleerd door gespecialiseerde advocaten. 

 

Tips

  • Alle geel...
Lees meer

Experts uitgelicht

Aansprakelijkheidsrecht, Arbeidsrecht, Hippisch recht
5

(1 beoordeling)
Huurrecht, Bouwrecht, Burenrecht
5

(2 beoordelingen)
(Incasso) beslag en executierecht, Ontslagrecht, Echtscheiding
5

(4 beoordelingen)

Exclusief bij De Advocatenwijzer

Gratis juridische documenten
Bespaartips bij juridische kosten
Beoordeel jouw expert
...en verder nog veel meer
Zelf aan de slag?