Particulier

Fraudeonderzoek via internet; wie updates op sociale media schrijft, blijft?

Melanie Hermes
17 March 2016
Iedereen plaatst zo nu en dan een update op sociale media. U plaatst een foto van uw vakantie op Facebook of houdt uw volgers op de hoogte van uw bezigheden. Niet alleen uw vrienden of familie vindt deze updates interessant. Een gezin heeft bijvoorbeeld een boete van de leerplichtambtenaar ontvangen omdat zij buiten de vakantie om naar het buitenland vertrokken. Andere ouders zagen vakantiekiekjes op Facebook en klikten bij de leerplichtambtenaar. Ook verzekeraars en werkgevers hebben interesse in uw handel en wandel op internet. Hoe ver mag deze interesse reiken? Grote belangen Uit onderzoek van het Verbond van Verzekeraars volgt dat in 2014 voor maar liefst 900 miljoen is gefraudeerd bij uitkeringen onder schadeverzekeringen. U kunt zich voorstellen dat verzekeraars het fraudebedrag terug willen dringen naar nihil en hen er veel aan gelegen is om de fraude op te sporen. Ook werkgevers willen weten of hun medewerkers daadwerkelijk arbeidsongeschikt zijn. U kent vast verhalen van werknemers die claimden ziek te zijn en vervolgens op sociale media vermelden een dagje de stad in te gaan of die menen geen werk te kunnen verrichten, maar ondertussen wel hun woning eigenhandig verbouwen. Wet- en regelgeving Voor verzekeraars geldt de ‘Gedragscode persoonlijk onderzoek’ en ook is een ‘Handreiking online onderzoek naar klanten of relaties door verzekeraars’ opgesteld. Hieruit volgt dat de verzekeraar een onderzoek op internet naar verzekerden in mag stellen, mits er onder meer een privacybeleid geldt en de gegevens met een specifiek doel worden verzameld. Ook de werkgever blijkt haar werknemers via internet te mogen volgen. Blokker mocht bijvoorbeeld haar werknemer op staande voet ontslaan toen deze zich op internet zeer negatief uitliet over zijn werkgever. Het College Bescherming Persoonsgegevens heeft de do’s en don’ts voor de werkgever uiteengezet. Hieruit volgt dat de werkgever een legitiem doel dient te hebben om de werknemer op sociale media te volgen, als ook dat het onderzoek zich dient te beperken tot openbare gegevens, of internetgebruik onder werktijd (wederom met een legitiem doel). Sollicitanten Bent u druk aan het solliciteren en vraagt u zich af of een potentiële werkgever u af mag wijzen omdat uw vrienden u in een aantal beschamende foto’s hebben getagd? Dan is het van belang om de vacaturetekst en/of website van de betreffende onderneming te raadplegen. Er dient namelijk te worden gewaarschuwd voor de screening. Tevens moet u zich afvragen of deze informatie relevant is voor de functie waarop u hebt gereageerd. Voorkomen is echter beter dan genezen. Afgeschermde informatie kan en mag namelijk niet zomaar worden geraadpleegd. Stel uw privacyinstellingen daarom zo in dat u altijd zelf controle houdt op wat op het internet belandt. Wie namelijk op internet schrijft, blijft.
Melanie Hermes
mr. A.C. (Melanie) Hermes is werkzaam als advocaat binnen ESQ Advocaten te Oudenbosch. Zij is in maart 2014 afgestudeerd aan Tilburg University binnen het Ondernemingsrecht en Privaatrecht. Melanie was eerder als juridisch medewerker werkzaam binnen ESQ Advocaten en voert een algemene praktijk met de nadruk op het civiele recht. Melanie over de advocatuur: ''Mij is vaak de vraag gesteld waarom ik voor de advocatuur heb gekozen. Hier kan ik geen kort antwoord op geven. De afwisseling tussen het uitgebreid adviseren van de cliënt en het ferm benaderen van de wederpartij speelt een rol, maar bovenal de continue uitdaging van het vergroten van mijn juridische kennis, zodat ik deze kennis in kan zetten voor diegenen voor wie zij het verschil kan maken. Of u nu een ondernemer bent of een particulier, ik ben er voor u."

Gerelateerde berichten

In dit artikel wordt aandacht besteed aan de (juridische) gevolgen van het elektronisch verwerken van gegevens. Het verwerkingsbegrip omvat alle...

Deel dit blog artikel

Social buttons: 

Vind voor mij de juiste advocaat

U heeft hulp nodig bij een juridisch conflict? Laat ons u helpen met het vinden van de beste advocaat!
Reageer

Experts uitgelicht

Huurrecht, Bouwrecht, Burenrecht
5

(2 beoordelingen)
(Incasso) beslag en executierecht, Ontslagrecht, Echtscheiding
5

(4 beoordelingen)
Aansprakelijkheidsrecht, Arbeidsrecht, Hippisch recht
5

(1 beoordeling)

Exclusief bij De Advocatenwijzer

Gratis juridische documenten
Bespaartips bij juridische kosten
Beoordeel jouw expert
...en verder nog veel meer
Zelf aan de slag?

Over de Advocatenwijzier

Heb je een advocaat nodig maar vind je het lastig om uit het grote aanbod de juiste te kiezen? Dat begrijpen wij volkomen. Daarom helpt De Advocatenwijzer particulieren en ondernemers bij het vinden van een geschikte advocaat. Met onze uitgebreide ervaring in de advocatuur kunnen wij als geen ander de advocaat vinden die voldoet aan jouw criteria, voorkeuren en behoeften.