Familie & Relatie

Scheiden zonder juridische bijstand? Is dat wel zo verstandig!?

12 September 2014
Wetsvoorstel   Op 5 september 2014 heeft de ministerraad ingestemd dat het Wetsvoorstel ‘Scheiden zonder rechter’ voor advies wordt gezonden aan de Raad van State. De tekst van het wetsvoorstel en van het advies worden openbaar zodra deze zijn ingediend bij de Tweede Kamer.    Is het regelen van uw echtscheiding zonder tussenkomst van juridische bijstand wel verstandig? Echtscheidingen zijn juridisch zeer complex. U dient beslissingen te nemen die belangrijke rechtsgevolgen hebben. Goede juridische begeleiding bij een echtscheiding is zeker aan te bevelen. Wanneer de afwikkeling van een echtscheiding niet of ondeugdelijk is geregeld, dient op een later moment alsnog veelal geprocedeerd te worden. Wij willen u erop wijzen dat in het wetsvoorstel de mogelijkheid om te scheiden via de rechtbank zal blijven bestaan.   Vaak bent u het wel met elkaar eens dat de echtscheiding moet worden uitgesproken. Het wetsvoorstel omvat in dat geval de mogelijkheid dat u zich niet hoeft te wenden tot de rechter, maar tot de ambtenaar van de burgerlijke stand. Dit is alleen mogelijk als er geen minderjarige kinderen zijn.   Hoe zit het dan met de overige zaken: alimentatie, pensioen, verdeling van de huwelijksgoederengemeenschap etc? Als u deze zaken niet regelt, moet u wellicht op een later moment alsnog gaan procederen. Met een vonnis kunt u immers nakoming van de afspraken afdwingen. Het regelen van een echtscheiding met deskundige bijstand via de rechtbank heeft voordelen. De auteur: Advocatenkantoor Bloem is een gespecialiseerd advocatenkantoor waar drie ervaren advocaten zich bezighouden met arbeids- en ontslagrecht, ondernemingsrecht (incasso) en familierecht.  Het kantoor is gevestigd in het centrum van Den Haag. In hun praktijk staan een aantal kernwaarden centraal: ‘goede kwaliteit en snelle service’, ‘professioneel en pragmatisch’, ‘persoonlijk en betrokken’ en ‘onafhankelijk en integer’.

Gerelateerde berichten

Regelmatig word ik benaderd met vragen over de tarieven en vrijstellingen voor de erf- en schenkbelasting in 2015. Hieronder zal ik de tarieven...

Deel dit blog artikel

Social buttons: 

Vind voor mij de juiste advocaat

U heeft hulp nodig bij een juridisch conflict? Laat ons u helpen met het vinden van de beste advocaat!
Reageer

Experts uitgelicht

(Incasso) beslag en executierecht, Ontslagrecht, Echtscheiding
5

(4 beoordelingen)
Aansprakelijkheidsrecht, Arbeidsrecht, Hippisch recht
5

(1 beoordeling)
Huurrecht, Bouwrecht, Burenrecht
5

(2 beoordelingen)

Exclusief bij De Advocatenwijzer

Gratis juridische documenten
Bespaartips bij juridische kosten
Beoordeel jouw expert
...en verder nog veel meer
Zelf aan de slag?

Over de Advocatenwijzier

Heb je een advocaat nodig maar vind je het lastig om uit het grote aanbod de juiste te kiezen? Dat begrijpen wij volkomen. Daarom helpt De Advocatenwijzer particulieren en ondernemers bij het vinden van een geschikte advocaat. Met onze uitgebreide ervaring in de advocatuur kunnen wij als geen ander de advocaat vinden die voldoet aan jouw criteria, voorkeuren en behoeften.