Consument & Geld

Wederom succes voor gedupeerden failliete Koopstudio

Geert de Haas
18 February 2016
Het gerechtshof Arnhem-Leeuwarden heeft op 16 februari 2016 opnieuw de gedupeerden van het failliete Koopstudio in het gelijk gesteld. Een geheugensteuntje. Koopstudio Nederland B.V. kocht panden, welke na een verbouwing werden opgesplitst in diverse woningen. Veelal waren dit studio’s welke via een lidmaatschapsrecht aan studenten werden verkocht. De studenten kregen via diverse instructies hoge kortingen op hun maandlasten. Tot het moment Koopstudio failliet ging en van deze voordelen geen gebruik meer konden maken. De maandlasten voor een dergelijke studio schoten van € 168,00 naar € 948,00 per maand. De rechtbank stelde eerder de gedupeerden, die zich laten bijstaan door ESQ Advocaten, in het gelijk. Zij waren namelijk onvoldoende op de mogelijke gevolgen van een eventueel faillissement van Koopstudio gewezen. Het hof bevestigt deze lezing. Meer specifiek meent het hof dat de tussenpersoon die voor Koopstudio optrad de financiële constructies, waaronder om de maandlasten aanzienlijk te verlagen, moest kunnen overzien. De tussenpersoon had dan ook reeds bij de aankoop beter moeten waarschuwen voor de mogelijke hogere maandlasten en de problemen welke zouden ontstaan bij verkoop van de studio na een eventueel faillissement van Koopstudio. Als professionele partij met specifieke kennis van de producten van Koopstudio, kennis die de studenten niet hadden, had de tussenpersoon een bijzondere zorgplicht. De tussenpersoon moet dan ook de schade geleden door de gedupeerden vergoeden.
Geert de Haas
Specialist in zaken waarmee ondernemers te maken krijgen: Contracten, Incasso's, Samenwerkingsverbanden, Geschillen, Arbeidsrecht. Mijn doel is steeds een optimale oplossing te vinden binnen de krachtsverhoudingen waarmee u als ondernemer te maken heeft. Ik vind mijn beroep leuk omdat ik het leuk vind om te winnen. En iedere dag opnieuw heb ik weer kans om te winnen.

Gerelateerde berichten

De renteswap blijft volop in het nieuws. Na de baanbrekende uitspraak van de rechtbank Oost-Brabant, waar ik eerder over ...

Deel dit blog artikel

Social buttons: 

Vind voor mij de juiste advocaat

U heeft hulp nodig bij een juridisch conflict? Laat ons u helpen met het vinden van de beste advocaat!
Reageer

Experts uitgelicht

Aansprakelijkheidsrecht, Arbeidsrecht, Hippisch recht
5

(1 beoordeling)
Huurrecht, Bouwrecht, Burenrecht
5

(2 beoordelingen)
(Incasso) beslag en executierecht, Ontslagrecht, Echtscheiding
5

(4 beoordelingen)

Exclusief bij De Advocatenwijzer

Gratis juridische documenten
Bespaartips bij juridische kosten
Beoordeel jouw expert
...en verder nog veel meer
Zelf aan de slag?

Over de Advocatenwijzier

Heb je een advocaat nodig maar vind je het lastig om uit het grote aanbod de juiste te kiezen? Dat begrijpen wij volkomen. Daarom helpt De Advocatenwijzer particulieren en ondernemers bij het vinden van een geschikte advocaat. Met onze uitgebreide ervaring in de advocatuur kunnen wij als geen ander de advocaat vinden die voldoet aan jouw criteria, voorkeuren en behoeften.