Consument & Geld

Letterlijk geluk bij een ongeluk voor eigenaar vluchtauto

Melanie Hermes
21 April 2017
U hebt vast enkele weken geleden het verhaal gehoord van het stel dat slachtoffer was van een gewapende overval en daarna met de auto van een snackbar achter de overvaller aanging. Zij reden met het busje op de overvaller in, die de aanrijding niet overleefde. Voor de eigenaar van het busje heeft dit hele voorval nog een vervelend staartje gekregen. Het echtpaar werd in hun woning slachtoffer van een gewapende overval, nadat zij via Marktplaats.nl een Rolex te koop hadden aangeboden. De overvaller eiste de Rolex op en schoot zelfs door de voordeur. Het stel vluchtte van schrik uit de woning en ze maakten zich uit de voeten met een busje van een lokale snackbar. Toen ze zich realiseerden dat hun kinderen nog in de woning waren, keerden ze direct om, zo volgt uit de verklaring van de advocaat van het stel. Op weg naar huis kwamen ze opnieuw oog-in-oog met de overvaller, die zijn pistool op het busje richtte en schoot. De man gaf gas, waarna het busje de overvaller doodreed. De eigenaar van het busje zat er niet alleen mee dat met zijn busje een persoon was doodgereden, ook bleek zijn verzekering niet op orde. Terwijl de medewerker van de snackbar zijn bezorgronde deed werd namelijk het busje door het overvallen stel meegenomen. Nu zou u kunnen denken dat het probleem schuilt in het handelen van het overvallen stel, maar niks blijkt minder waar. De verzekeraar wijst op een heel ander probleem, namelijk dat het busje niet mocht worden gebruikt om te bezorgen, maar alleen om boodschappen te doen. De verzekeraar eindigt daarom de verzekering. Als geluk bij een ongeluk wordt de schade als gevolg van de aanrijding met de overvaller wel vergoed door de verzekeraar. Het gaat echter alleen om het deel dat onder de WA-verzekering valt. De schade aan het busje zal dus op een andere wijze moeten worden vergoed, ook al was deze wellicht all risk-verzekerd. Mogelijk kan het vluchtende stel aansprakelijk worden gehouden voor de geleden schade. Niet alleen bij zakelijke verzekeringen is het belangrijk dat u het werkelijke gebruik van het voertuig aan de verzekeraar doorgeeft. Ook particulieren moeten erop letten dat zij de vragen van de verzekeraar naar waarheid beantwoorden. Denk hierbij aan de opgave van de regelmatige bestuurder of het aantal kilometers dat jaarlijks wordt afgelegd. Doet u dit niet, dan loopt u het risico dat de verzekeraar dekking weigert of de verzekering alsnog beëindigt. Hebt u problemen met uw verzekeraar of wordt u dekking geweigerd? Neemt u dan vrijblijvend contact op met de specialisten van ESQ Advocaten. Zij kijken graag met u mee of de verzekeraar juist handelt. U kunt ze bereiken via het telefoonnummer 088 374 79 00 of via info@deadvocatenwijzer.nl.
Melanie Hermes
mr. A.C. (Melanie) Hermes is werkzaam als advocaat binnen ESQ Advocaten te Oudenbosch. Zij is in maart 2014 afgestudeerd aan Tilburg University binnen het Ondernemingsrecht en Privaatrecht. Melanie was eerder als juridisch medewerker werkzaam binnen ESQ Advocaten en voert een algemene praktijk met de nadruk op het civiele recht. Melanie over de advocatuur: ''Mij is vaak de vraag gesteld waarom ik voor de advocatuur heb gekozen. Hier kan ik geen kort antwoord op geven. De afwisseling tussen het uitgebreid adviseren van de cliënt en het ferm benaderen van de wederpartij speelt een rol, maar bovenal de continue uitdaging van het vergroten van mijn juridische kennis, zodat ik deze kennis in kan zetten voor diegenen voor wie zij het verschil kan maken. Of u nu een ondernemer bent of een particulier, ik ben er voor u."

Gerelateerde berichten

Iemand had een mooie infographic gemaakt over beeldgebruik volgens het Amerikaanse auteursrecht. Prachtig schema, veel informatie. Maar Amerikaans....

Deel dit blog artikel

Social buttons: 

Vind voor mij de juiste advocaat

U heeft hulp nodig bij een juridisch conflict? Laat ons u helpen met het vinden van de beste advocaat!
Reageer

Experts uitgelicht

(Incasso) beslag en executierecht, Ontslagrecht, Echtscheiding
5

(4 beoordelingen)
Aansprakelijkheidsrecht, Arbeidsrecht, Hippisch recht
5

(1 beoordeling)
Huurrecht, Bouwrecht, Burenrecht
5

(2 beoordelingen)

Exclusief bij De Advocatenwijzer

Gratis juridische documenten
Bespaartips bij juridische kosten
Beoordeel jouw expert
...en verder nog veel meer
Zelf aan de slag?

Over de Advocatenwijzier

Heb je een advocaat nodig maar vind je het lastig om uit het grote aanbod de juiste te kiezen? Dat begrijpen wij volkomen. Daarom helpt De Advocatenwijzer particulieren en ondernemers bij het vinden van een geschikte advocaat. Met onze uitgebreide ervaring in de advocatuur kunnen wij als geen ander de advocaat vinden die voldoet aan jouw criteria, voorkeuren en behoeften.