Arbeid & Inkomen

Herstel arbeidsovereenkomst; denk aan het pensioen

Kees-Pieter Dekker
17 January 2016
GRATIS KENNISMAKING
Het nieuwe arbeidsprocesrecht dat op 1 juli 2015 in werking is getreden kent de mogelijkheid dat een rechter (ook in hoger beroep) het "herstel van de arbeidsovereenkomst" uitspreekt. Voor de werknemer is dat mooi omdat de werkgever dan verplicht wordt om de werknemer een nieuwe arbeidsovereenkomst aan te bieden op dezelfde arbeidsvoorwaarden. Voor de werkgever is dat minder leuk omdat de werkgever een arbeidsovereenkomst moet aanbieden aan een werknemer waarvan hij eigenlijk veel liever afscheid had genomen. Voor het pensioen kan het herstel van de arbeidsovereenkomst nogal in de papieren gaan lopen. Als de werknemer deelnemer was in een premieovereenkomst betekent het herstel onder andere dat de werkgever niet alleen de verschuldigde premies moet voldoen, maar ook het misgelopen rendement moet vergoeden. Is de werknemer deelnemer n een uitkeringsovereenkomst, dan moet de uitkering over de misgelopen periode (de periode tussen ontbinding van de arbeidsovereenkomst en de datum waarop het herstel wordt uitgesproken) worden ingekocht. Maar het kan ook anders lopen. Om een voorbeeld te geven. Stel dat de werknemer tijdens het hoger beroep arbeidsongeschikt wordt waardoor herstel feitelijk onmogelijk is geworden? Het uitspreken van het herstel is voor de werknemer dan belangrijk. Immers, als de arbeidsovereenkomst hersteld zou moeten worden dan zou de werknemer in aanmerking komen voor premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid. Dat betekent dat de pensioenuitvoerder de pensioenopbouw voortzet. Maar als het risico zich al heeft voorgedaan zal dat niet meer gaan. De arbeidsongeschikte werknemer kan dan een schadevergoedingsactie beginnen om zijn pensioenschade op de werkgever te verhalen. Hoe de pensioengevolgen van het nieuwe arbeidsprocesrecht zich gaan ontwikkelen is nog niet bekend. Er zijn, voor zover bekend, nog geen procedures over gevoerd. De toekomst zal dit - ongetwijfeld - verder uitwijzen.
Kees-Pieter Dekker
Een ervaren advocaat (meer dan 20 jaar als jurist en sinds 2001 als advocaat) met een duidelijke en no-nonsens aanpak. Specialist in pensioen- en arbeidsrecht voor werkgevers en werknemers.

Gerelateerde berichten

Een werknemer mag onder omstandigheden vertrouwen op de informatie over zijn pensioenaanspraken, die de pensioenuitvoerder jaarlijks verstrekt via...
Ontslag wegens een verstoorde arbeidsverhouding   Met de invoering van de Wet Werk en Zekerheid veranderen de regels rondom...

Deel dit blog artikel

Social buttons: 

Vind voor mij de juiste advocaat

U heeft hulp nodig bij een juridisch conflict? Laat ons u helpen met het vinden van de beste advocaat!
Reageer

Experts uitgelicht

Aansprakelijkheidsrecht, Arbeidsrecht, Hippisch recht
5

(1 beoordeling)
Huurrecht, Bouwrecht, Burenrecht
5

(2 beoordelingen)
(Incasso) beslag en executierecht, Ontslagrecht, Echtscheiding
5

(4 beoordelingen)

Exclusief bij De Advocatenwijzer

Gratis juridische documenten
Bespaartips bij juridische kosten
Beoordeel jouw expert
...en verder nog veel meer
Zelf aan de slag?

Over de Advocatenwijzier

Heb je een advocaat nodig maar vind je het lastig om uit het grote aanbod de juiste te kiezen? Dat begrijpen wij volkomen. Daarom helpt De Advocatenwijzer particulieren en ondernemers bij het vinden van een geschikte advocaat. Met onze uitgebreide ervaring in de advocatuur kunnen wij als geen ander de advocaat vinden die voldoet aan jouw criteria, voorkeuren en behoeften.