Arbeid & Inkomen

Checklist ‘Wegwijs in pensioen’ gepubliceerd

Ronald Verheij
19 January 2016
De Wet pensioencommunicatie is per 1 juli 2015 (gefaseerd) in werking getreden. De doelstelling van deze wet is het pensioenbewustzijn van deelnemers te vergroten. De nieuwe wet heeft ook gevolgen voor de rol en de zorgplicht van de werkgever. Zo krijgt de werkgever een grotere verantwoordelijkheid in de pensioencommunicatie met zijn werknemer(s). Dit betekent onder meer dat de werkgever uit hoofde van haar zorgplicht de nieuwe werknemer tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek moet informeren over de hoofdkenmerken van de pensioenregeling. Om de werkgever te helpen concreet invulling te geven aan deze ver(der)gaande verplichtingen, heeft de Pensioenfederatie samen met het Verbond van de Verzekeraars een checklist ontwikkeld die de werkgever kan gebruiken bij het arbeidsvoorwaarden-gesprek. De eerste checklist ‘Wegwijs in pensioen’ is onlangs gepubliceerd. Naar verwachting zal binnenkort de checklist ‘Route naar Pensioen’ worden gepubliceerd, die gebruikt kan worden bij een gesprek tussen de werkgever en de werknemer voor wie de pensioendatum nadert. Wij houden u op de hoogte!
Ronald Verheij
Ronald Verheij is sinds 1 oktober 2000 werkzaam bij RWV Advocaten. Hij is gespecialiseerd in het arbeidsrecht en het sociaal zekerheidsrecht. Ook maakt hij deel uit van de subsectie pensioenrecht. Adviseren over pensioenregelingen en het bijstaan in geschillen met betrekking tot pensioen zal een steeds groter onderdeel gaan uitmaken van de praktijk van Ronald. Naast het arbeids- en pensioenrecht houdt hij zich bezig met het algemeen contractenrecht, waaronder het incasseren van geldvorderingen.

Gerelateerde berichten

Regelmatig word ik benaderd met vragen over de tarieven en vrijstellingen voor de erf- en schenkbelasting in 2015. Hieronder zal ik de tarieven...

Deel dit blog artikel

Social buttons: 

Vind voor mij de juiste advocaat

U heeft hulp nodig bij een juridisch conflict? Laat ons u helpen met het vinden van de beste advocaat!
Reageer

Experts uitgelicht

Aansprakelijkheidsrecht, Arbeidsrecht, Hippisch recht
5

(1 beoordeling)
Huurrecht, Bouwrecht, Burenrecht
5

(2 beoordelingen)
(Incasso) beslag en executierecht, Ontslagrecht, Echtscheiding
5

(4 beoordelingen)

Exclusief bij De Advocatenwijzer

Gratis juridische documenten
Bespaartips bij juridische kosten
Beoordeel jouw expert
...en verder nog veel meer
Zelf aan de slag?

Over de Advocatenwijzier

Heb je een advocaat nodig maar vind je het lastig om uit het grote aanbod de juiste te kiezen? Dat begrijpen wij volkomen. Daarom helpt De Advocatenwijzer particulieren en ondernemers bij het vinden van een geschikte advocaat. Met onze uitgebreide ervaring in de advocatuur kunnen wij als geen ander de advocaat vinden die voldoet aan jouw criteria, voorkeuren en behoeften.