Ontslag op staande voet, de Rabo Wielerploeg had het goed

De 100ste editie van de Tour de France is weer gestart. De wielersport is druk bezig om alle dopingschandalen achter haar te laten. Er wordt schoon schip gemaakt. Ook juridisch worden er procedures afgewikkeld. Het ontslag van Rasmussen is een goed voorbeeld.

 

Het ontslag op staande voet van Rasmussen is een langlopende procedure. De reden voor het ontslag in 2008 was een leugen over zijn werkelijke verblijfplaats. Een verplichting die een wielrenner heeft op†basis van de UCI-regels. Vanwege de dopingcontroles, was Rasmussen verplicht te laten weten waar hij wanneer verblijft, traint en deelneemt aan wedstrijden.

 

Rasmussen vocht zijn ontslag op staande voet tot tweemaal toe aan. De Rabo Wielerploeg werd in eerste instantie veroordeeld tot het betalen van loon, kosten en een aanziendelijke schadevergoeding. Rasmussen ging in beroep met als gevolg de uitspraak van dinsdag 25 juni 2013 door het Hof Amsterdam.

 

In het hoger beroep is bepaald dat het ontslag op staande voet binnen een redelijk termijn (onverwijld) is gedaan en met een dringende reden.De Rabo Wielerploeg is ditmaal in het gelijk gesteld. Het Hof oordeelde dat er niet genoeg aanwijzingen waren dat de Rabo Wielerploeg bekend was met het feit dat Rasmussen ten minste één dag niet op de doorgegeven verblijfplaats verbleef. De bekentenis dat Rasmussen in die periode verboden middelen heeft gebruikt, staat los van de reden voor het ontslag.

 

Advocaat Kim Aupers,werkzaam bij Van Till advocaten, schreef een interessante blog over deze uitspraak. Aupers adviseert: “Het is dus van belang als werkgever niet achterover te leunen indien zich een dringende reden voordoet op grond waarvan u een werknemer wilt ontslaan. Mocht u een ontslag op staande voet overwegen, dan is het raadzaam u goed juridisch te laten adviseren”.

 

Gerelateerde berichten

De 100ste editie van de Tour de France is weer gestart. De wielersport is druk bezig om alle dopingschandalen achter haar te laten. Er wordt schoon...
Ontslag wegens een verstoorde arbeidsverhouding   Met de invoering van de Wet Werk en Zekerheid veranderen de regels rondom...

Deel dit artikel

Social buttons: 

Vind voor mij de juiste advocaat

U heeft hulp nodig bij een juridisch conflict? Laat ons u helpen met het vinden van de beste advocaat!
Reageer

Experts uitgelicht

(Incasso) beslag en executierecht, Ontslagrecht, Echtscheiding
5

(4 beoordelingen)
Aansprakelijkheidsrecht, Arbeidsrecht, Hippisch recht
5

(1 beoordeling)
Huurrecht, Bouwrecht, Burenrecht
5

(2 beoordelingen)

Exclusief bij De Advocatenwijzer

Gratis juridische documenten
Bespaartips bij juridische kosten
Beoordeel jouw expert
...en verder nog veel meer
Zelf aan de slag?