De 'puntjes op de i' in uw ontslagbrief

Via internet kun je veel voorbeelden vinden van een ontslagbrief. Zelfs een voorbeeld van een ‘plezierige ontslagbrief’. Een wat vreemde categorie, want ontslag nemen is meestal niet plezierig. Wil je ontslag nemen en ben je op zoek naar een goede voorbeeld brief? Download dan onze ontslag voorbeeldbrief. Veel werknemers nemen mondeling ontslag en vertellen in een gesprek waarom zij hun baan willen opzeggen. In de arbeidsovereenkomst staat vaak een bepaling dat werkgever en werknemer de overeenkomst alleen schriftelijk kunnen beÎindigen. In dat geval is een mondelinge opzegging niet rechtsgeldig. Kijk dus goed in uw arbeidsovereenkomst op welke manier u de overeenkomst kunt opzeggen. Ga ook direct na wat uw opzegtermijn is.

 

Wat moet u in uw ontslagbrief opnemen?

* Vermeld in de brief de volledige adresgegevens van het bedrijf van uw werkgever

* Uw eigen naam (met voorletters) en adresgegevens

* Geef duidelijk aan dat u de arbeidsovereenkomst opzegt en wat uw laatste werkdag is (denk aan vakantiedagen die u nog heeft open staan!)

* Onderteken de brief met een handtekening en vermeld plaats, datum en uw naam

 

Als u zich aan deze regels houdt, dan is uw ontslagbrief rechtsgeldig. Het staat u uiteraard vrij – zeker als u een goede indruk wilt achterlaten – om meer in uw brief op te nemen. Hebt u met plezier gewerkt? Goede ervaringen? Veel geleerd? Of bent u bereid om uw opvolger in te werken? Geef dat in uw brief aan. Wellicht is uw oude werkgever bereid om een referentie te geven. Uw brief wordt dan een ‘plezierige ontslagbrief’.

 

Tot slot. Verstuur de ontslagbrief op tijd! Advocaten raden u aan om een kopie van uw ontslagbrief te maken en de brief aangetekend te versturen. Op die manier heeft u altijd een verzendbewijs. Via PostNL kunt u bovendien gemakkelijk nagaan of de brief is aangekomen (‘track & trace’). Zeker als u ontslag neemt bij een (dreigend) arbeidsconflict, is het aangetekend versturen belangrijk. Het verzend- en ontvangstbewijs kan als bewijs in de procedure worden gebruikt.

Gerelateerde berichten

Ben je werknemer en wil je ontslag nemen? Beëindig je arbeidsovereenkomst dan per brief. Deze voorbeeld ontslagbrief wordt je aangeboden door De...
Deze voorbeeld ontslagbrief (bevestigingsbrief) is voor ondernemers/werkgevers opgesteld voor het ontslag van een werknemer (...

Deel dit artikel

Social buttons: 

Vind voor mij de juiste advocaat

U heeft hulp nodig bij een juridisch conflict? Laat ons u helpen met het vinden van de beste advocaat!
Reageer

Experts uitgelicht

(Incasso) beslag en executierecht, Ontslagrecht, Echtscheiding
5

(4 beoordelingen)
Aansprakelijkheidsrecht, Arbeidsrecht, Hippisch recht
5

(1 beoordeling)
Huurrecht, Bouwrecht, Burenrecht
5

(2 beoordelingen)

Exclusief bij De Advocatenwijzer

Gratis juridische documenten
Bespaartips bij juridische kosten
Beoordeel jouw expert
...en verder nog veel meer
Zelf aan de slag?